Probudio se Rafael Leao, Gvardiola dočekao Griliša

Dva gola Portugalca u rapsodiji Milana u Napulju, vezista Sitija konačno pokazuje zašto je plaćen skoro 120 miliona eura

6533 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Beta/AP
Foto: Beta/AP

Druga polovina januara, cijeli februar i mart je Rafael Leao bio u krizi - Milanu su nedostajali njegovi sprintevi i golovi, u tom periodu je italijanski prvak imao i neke očajne partije i rezultate, ali 2. april je dan koji je vjerovatno promijenio sezonu Portugalcu.

Leao je podsjetio koliko je moćan, bio je dvostruki strijelac u ubjedljivoj pobjedi nad Napolijem (4:0) koju je kompletan Milan odigrao perfektno.

Tako su "rosoneri" deklasirali novog šampiona Italije na njegovom terenu i zadali mu glavobolju pred dvomeč u četvrtfinalu Lige šampiona...

Karim Benzema je lako stigao do het-trika protiv Valjadolida, Gabrijel Žezus se raspucao u pobjedi Arsenala nad Lidsom, dok je Džek Griliš bio jedan od heroja velikog trijumfa Mančester sitija nad Liverpulom.

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

Lopes (Lion) - ne događa se često da napadači kakvi su Lionel Mesi i Kilijan Mbape ne zatrežu mrežu u Ligi 1. Lion je odolio, na kraju i pobijedio na Parku prinčeva uz veliku pomoć Lopesa.

ODBRANA

Savić (Atletiko Madrid) - još jedna rutinska i ubjedljiva partija crnogorskog asa. Betis gotovo da nije zaprijetio na "Vanda Metropolitanu", pa Jan Oblak nije imao problema da sačuva mrežu.

Stefan Savić
foto: Reuters

Agerd (Vest Hem) - svaki bod u ovom dijelu sezone je veoma bitan za Vest Hem, jer zona ispadanja iz Premijer lige nije daleko. "Čekićari" lakše dišu nakon što je Marokanac pogodio za trijumf protiv Sautemptona.

Tripije (Njukasl) - on je Njukaslov kralj asistencija ove sezone. Ima ih ukupno šest u šampionatu, posljednju je upisao u pobjedi nad Mančester junajtedom kada je centaršutem iz kornera s golom spojio Kaluma Vilsona.

SREDINA

Griliš (Mančester siti) - trpio je žestoke kritike od kada je došao iz Aston Vile, sada je red na pohvale. Griliš je posljednjih mjeseci vjerovatno najkonstantniji igrač u timu Pepa Gvardiole - fantastičnu formu je krunisao pogotkom protiv Liverpula u još jednoj fenomenalnoj partiji.

Džek Griliš
foto: Reuters

Dias (Milan) - radio je šta je želio s loptom u nogama protiv Napolija. Bio je asistent za 1:0, onda i strijelac za 2:0 u velikom izdanju "rosonera" na jugu Italije.

Milinković Savić (Lacio) - u svom stilu je pogodio iz slobodnog udarca i potpisao još jednu pobjedu Lacija, ovog puta u Monci. Srpski reprezentativac je sa 65 golova najbolji strijelac među strancima u istoriji rimskog kluba.

NAPAD

Benzema (Real Madrid) - samo sedam minuta mu je trebalo da tri puta zatrese mrežu Valjadolida. Bio je to jedan od onih dana kada Francuz može jednostavno sve. Njegov het-trik je drugi najbrži u istoriji Real Madrida.

Karim Benzema
foto: Reuters

Leao (Milan) - kakav način da se izađe iz krize - Leao je bio dvostruki strijelac u Napulju, Milan mu sada ponovo vjeruje...

Žezus (Arsenal) - ako dva gola Lidsu znače da je Brazilac uhvatio ritam poslije povrede, onda su “tobdžije” stvarno na dobrom putu da osvoje titulu.

Sane (Bajern) - učestvovao je kod sva četiri gola Bajerna protiv Borusije u "klasikeru". Izgleda da je njemu najviše prijala rokada Julijan Nagelsman - Tomas Tuhel.

Bonus video: