Stevan Jovetić napušta Hertu

„Bild” je objavio da uprava Herte ne želi da iskoristi klauzulu o nastavku saradnje, koja je dogovorena 2021. na dvije plus godinu, jer kapiten Crne Gore nije ispunio uslov - mininum 60 odsto utakmica u Bundesligi sa bar 45 minuta u igri

34136 pregleda 27 komentar(a)
Foto: Hertha BSC
Foto: Hertha BSC

Kada je zdrav, Stevan Jovetić je igrač kojeg bi svaki trener poželio.

Nažalost, povrede su uništile karijeru crnogorskog mađioničara, koji će na kraju sezone, po svemu sudeći, morati da traži deveti klub u karijeri.

„Bild” je objavio da uprava Herte ne želi da iskoristi klauzulu o nastavku saradnje, koja je dogovorena 2021. godine.

Tada je kapiten „hrabrih sokola” potpisao ugovor na dvije plus godinu, koja je bila opciona, a automatski bi se aktivirala ako bi odigrao minimum 45 minuta na 60 odsto utakmica Bundeslige u ovoj sezoni.

Nažalost, Jo-Jo je zbog problema sa butnim mišićem pauzirao čak četiri mjeseca, odigrao samo 12 od 26 utakmica, a na svega tri je igrao više od poluvremena.

Kako je do kraja sezone osam utakmica, jasno je da nikako ne može da ispuni uslov...

Jovetić je pokazao kakva je klasa i prije sedam dana protiv Srbije, kada je umalo donio prednost Crnoj Gori, ali ga je selektor Miodrag Radulović izveo u 71. minutu, pri rezultatu 0:0.

Kapiten je nakon meča rekao da nije želio da izađe, ali Radulović nije želio da rizikuje da se 33-godišnji Podgoričanin povrijedi. A dogodio se najgori scenario - Srbija je dala dva gola nakon njegovog izlaska, a Jovetić zbog obnovljene povrede mišića nije bio u konkurenciji za subotnji duel sa Frajburgom.

Nekadašnji igrač podgoričke Mladosti, Partizana, Fiorentine, Mančester sitija, Intera, Sevilje i Monaka je prošle sezone sa šest golova i asistencijom pomogao klubu iz Berlina da opstane u Bundesligi, a ove je po dva puta pogodio i asistirao.

U Njemačkoj je, makar, ispisao istoriju - postao je drugi igrač ikada, uz Florina Radućojua, koji je davao golove u svim „ligama petice”.

U smiraj karijere, vjerovatno će tražiti neku fizički manje zahtjevnu ligu na Bliskom istoku ili se odlučiti da odlazak „preko bare”, u MLS. Nedavno je u intervjuu beogradskom „Mozzart sportu” rekao da je odbio odlazak u Kinu...

Bonus video: