Kin od tragičara do junaka - štoper Evertona evrogolom donio remi protiv Totenhema

Iskusni defanzivac u 90. minutu dao gol koji će se dugo pamtiti i poništio što je skrivio penal, koji je u 68. u gol pretvorio Hari Kejn

6131 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters/Carl Recine
Foto: Reuters/Carl Recine

Cijele sezone Majkl Kin je presjedio na klupi ili tribinama, ali ga je Šon Dajč rehabilitovao.

I povukao pravi potez - štoper koji je 2017. baš iz Dajčovog Barnlija prešao u Everton za 28,5 miliona eura bio je heroj u remiju sa Totenhemom (1:1) na zatvaranju 29. kola Premijer lige. A mogao je da bude tragičar...

Činilo se da je Hari Kejn riješio sve na „Gudison parku”, jer je u 58. minutu iznudio crveni karton Abdulajea Dukurea, koji ga je ošamario nakon koškanja, a 10 minuta kasnije iskoristio penal koji je skrivio upravo Kin nad Kristijanom Romerom.

U 88. minutu je i Totenhem ostao sa desetoricom, jer je Lukaš Moura poslije samo šest minuta na terenu grubo faulirao Kina i odmah poslat „na hlađenje”.

Dva minuta kasnije, Kin je izveo potez za pamćenje - postigao je fenomenalan gol sa 25 metara, a Igo Ljoris je mogao samo da gleda kako „raketa” završava u samom ćošku.

Everton je sada u društvu Vest Hema, Notingem foresta i Bornmuta, koji imaju po 27 bodova, a ispod crte su Lids sa 26, Lester sa 25 i Sautempton sa 23.

Totenhem se, s druge strane, izjednačio sa Njukaslom i Mančesterom na diobi 3. do 5. mjesta, ali ima dvije utakmice više.

Bonus video: