Budućnost protiv Iskre traži prvi trijumf ove sezone, Novović: Ušli smo u seriju, nastavićemo tim putem

Budućnost ove sezone nije uspjela da savlada Iskru - tim iz Danilovgrada je slavio dva puta, a jedan meč je završen neriješeno

3951 pregleda 0 komentar(a)
Slavlje fudbalera Budućnosti na utakmici sa Mornarom u prethodnom kolu, Foto: FSCG
Slavlje fudbalera Budućnosti na utakmici sa Mornarom u prethodnom kolu, Foto: FSCG

U Meridianbet Prvoj crnogorskoj fudbalskoj ligi sjutra počinje posljednji, četvrti krug - do kraja sezone ostalo je još devet utakmica, a prvu od tih devet fudbaleri Budućnosti odigraće na Gradskom stadionu (18h) sa Iskrom.

Nakon reprezentativne pauze "plavi" još jedan meč igraju kod kuće, a rival je ekipa koju tim Miodraga Džudovića ove sezone nije uspio da savlada. Prvi meč ovih timova završen je neriješeno (1:1), a onda je sastav Aleksandra Nedovića vezao dvije pobjede (1:0 i 3:0).

„Svi znamo da smo dva puta poraženi, dok smo jednom igrali neriješeno, tako da je Iskra naš veliki dužnik. Očekuje nas teška utakmica, ali se nadam da ćemo sjutra da im „vratimo“ za prethodna tri duela“, kazao je u izjavi za klupski sajt fudbaler Budućnosti Ivan Novović.

Budućnost u drugom dijelu sezone ne zna za poraz (četiri trijumfa i tri remija, uz meč manje), a na posljednja tri meča je zabilježila pobjedu. Podgoričani su iskoristili kikseve Sutjeske, preuzeli prvo mjesto i u 28. kolo ulaze sa dva boda više i utakmicom manje od rivala.

„Iskra je dobra ekipa uprkos tome što je na posljednjoj poziciji na tabeli i to nas neće zavarati. Znamo da ima sjajne pojedince, vođena je dobro sa klupe od strane našeg bivšeg trenera koji dobro poznaje prilike i u našem klubu i vjerovatno ih zbog toga dobro i „postavi“ protiv nas. Međutim, nadam se da ćemo mi to da odradimo kako treba, a ubijeđen sam da ćemo dati sve od sebe da dođemo do potrebnog trijumfa. Ušli smo u kvalitetnu pobjedničku seriju, vjerujem da ćemo nastaviti sa tim koracima i tako - korak po korak - doći do onoga čemu stremimo svi zajedno“, poručio je Novović.

Budućnost je u prethodnom kolu savladala Mornar (2:0), a Novović je postigao prvi gol u dresu podgoričkih "plavih".

„Prelijep je osjećaj postići gol, stvarno mi puno znači. Nije bio odlučujući, samo je potvrdio zasluženu pobjedu, ali to ne umanjuje moj osjećaj sreće i zadovoljstva“, osvrnuo se Novović na tu utakmicu.

Univerzalac Budućnosti je protiv Mornara odigrao 440. utakmicu u domaćem takmičenju, po čemu je rekorder. On je u karijeri igrao još za Zetu, Mladost (današnji OFK Titograd) i Dečić, dok je u inostranstvu nastupao za Krasnodar.

„Rekord mi znači, iz meča u meč se to pomalo pomjera, a taj podatak zasada nije toliko bitan. Ako ga kroz nekoliko godina niko ne obori, vjerovatno će mi imponovati da ostanem na čelu te liste“, poručio je Novović.

Novović je sa ekipom Mladosti osvojio titulu, a nada se da će isto uraditi i u dresu Budućnosti.

„Uvijek sam bio timski igrač. Tu sam da igram koliko god da treba – pet, deset, svih 90 minuta ili samo da bodrim saigrače sa klupe. Nevažno je u klubu kakav je Budućnost, jer smo svi na istom zadatku. Gledamo ka zajedničkom cilju, to je titula, a nadam se da ćemo svi da pružimo doprinos da dođemo do pehara“.

Bonus video: