Andrej Bajović: Novi trener donio novine, Dečić može u Evropu

Tuzani su na tri boda od trećeplasiranog Petrovca, a sjutra dočekuju Mornar (17 h)

5907 pregleda 129 reakcija 2 komentar(a)
"Let" Andreja Bajovića, Foto: FSCG
"Let" Andreja Bajovića, Foto: FSCG

Dečić sjutra u 28. kolu Meridianbet 1. Crnogorsken fudbalske lige dočekuje Mornar (17 h, stadion OFK Titograda) i traži prvu pobjedu pod četvrtim trenerom ove sezone, Jurajom Jarabekom.

Tuzani su pod komandnom "palicom" slovačkog trenera u nedjelju remizirali sa Jezerom (0:0), zabilježivši napredak u igri, uprkos tome što čak 10. put na posljednjih 11 utakmica nisu ostvarili trijumf.

"Dolaskom novog trenera radimo baš dobro, donio nam je neke nove stvari i mislim da nam ide bolje, što se vidjelo i na prošloj utakmici protiv Jezera. Sjutra nas čeka ekipa Mornara, koja igra tvrd fudbal sa mnogo dugih lopti, tako da očekujemo težak mec. Nama svaka sljedeća utakmica mnogo znači i očekuje se velika borba", kaže vezista Tuzana, mladi crnogorski reprezentativac Andrej Bajović.

Dečić je peti, sa tri boda manje od trećeplasiranog Petrovca. Evropa je, dakle, dostižna i preko prvenstva, iako ostaje šansa i u Kupu. "Vjerujem da na kraju sezone možemo da izborimo plasman u Evropu. Tu smo, na tri boda od mjesta koje vodi na međunarodnu scenu, a takođe nas čekaju i polufinalni mečevi Kupa. Imamo za šta da se borimo".

Nakon što je zbog prehlade preskočio dobar dio priprema, 19-godišnji vezista se polako vraća u pravi ritam.

Bajović je budućnost crnogorskog fudbala, što se i vidjelo na njegovim posljednjim nastupima kada je bio potpuno spreman - protiv Jezera je vodio igru Dečića iz veznog reda, ostavio je odličan utisak i na meču mlade reprezentacije Crne Gore u pobjedi nad Kinom.

"Kasnio sam za saigračima, iz raznih razloga, preskočio sam značajan dio priprema, ali polako hvatam ritam - osjećam se bolje, spremnije i svježije, a posebno nakon treninga novog trenera. Vjerujem da će to dati rezultate i na utakmicama", zaključuje Bajović.

Bonus video: