„Nula” koja ne odgovara ni Čelsiju ni Liverpulu

Brajton šesti, Aston Vila sedma na tabeli nakon pobjeda na gostovanjima Bornmutu, odnosno Lesteru

3933 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters/David Klein
Foto: Reuters/David Klein

Derbi večeri u evropskom fudbalu ponudio je malo šta, o čemu govori i rezultat - 0:0 u duelu Čelsija i Liverpula.

Na debiju Bruna Saltora, koji je kao privremeno rješenje preuzeo „plavce” nakon otkaza Grejemu Poteru, domaći su bili za nijansu bolji.

Postigli su i dva gola, ali su oba poništena - Risa Džejmsa u 24. minutu zbog ofsajda Enca Fernandesa, a Kaija Haverca u 50. zbog igranja rukom.

Meč će se pamtiti i po prepirci kapitena Liverpula Džordana Hendersona i golmana Alisona Bekera.

U timu je bio N’Golo Kante, koji je ispisao neobičnu istoriju kluba, jer je posljednja tri meča na „Stamford bridžu” odigrao pod vođstvom tri različita menadžera - protiv Totenhema 14. avgusta je ekipu vodio Tomas Tuhel, 1. aprila Poter u duelu sa Aston Vilom, a danas Saltor.

U međuvremenu je pouzdani vezista bio povrijeđen.

Liverpul ima 43 boda, sedam manje i meč više od Njukasla i Mančester junajteda, pa je teško očekivati da može da izbori mjesto u Ligi šampiona, dok je Čelsi na 39, sa dvije utakmice više od „svraka” i „crvenih đavola”.

U igri za elitu je Brajton, koji ima isti broj mečeva kao Njukasl i Junajted, a prišao im je na četiri boda pobjedom na gostovanju Bornmutu.

Lids je upisao važan trijumf u borbi za opstanak protiv direktnog rivala Notingem foresta (2:1), a Lester je ostao u opasnoj zoni, jer je na „King Pauer stadionu” izgubio od sedmoplasirane Aston Vile (2:1).

Bonus video: