Budućnost na plus pet, uz meč manje, Sutjeska u teškoj situaciji, Arsenal treći na tabeli

U Meridianbet Prvoj crnogorskoj fudbalskoj ligi odigrane utakmice 28. kola

46914 pregleda 32 reakcija 32 komentar(a)
Fudbaleri Budućnosti na utakmici sa Iskrom, Foto: FSCG
Fudbaleri Budućnosti na utakmici sa Iskrom, Foto: FSCG
Ažurirano: 05.04.2023. 22:00h

U Meridianbet Prvoj crnogorskoj fudbalskoj ligi danas su odigrane utakmice 28. kola, nakon kojih je Budućnost uvećala prednost u odnosu na Sutjesku.

Podgoričani su savladali Iskru (3:0), iskoristili šokantan poraz Sutjeske u Nikšiću od Jedinstva (4:3) i rivalu umakli na pet bodova više, uz utakmicu manje. Takođe, Budućnost je bolja u međusobnom skoru od Sutjeske.

BUDUĆNOST ZA ŠEST MINUTA SRUŠILA ISKRU

Fudbaleri Budućnosti pobijedili su ekipu iz Danilovgrada prvi put ove sezone i upisali četvrtu pobjedu zaredom u domaćem šampionatu.

Podgoričani su bez poraza u drugom dijelu šampionata, a posljednji put poraženi su upravo od Iskre (3:0) u posljednjem kolu prvog dijela.

Ekipa Miodraga Džudovića je za šest minuta postigla tri pogotka, a do prvog je stigla u 85. minutu. Rezervista Filip Knežević je želio da centrira sa desne strane, ali je lopta dobila čudnu putanju, prevarila sve na stadionu i od stative završila iza leđa Kordića.

Tri minuta kasnije već je bilo 2:0 - Knežević je ovog puta asistirao, a gol je postigao Vasilije Adžić.

Konačan rezultat postavio je Marko Mrvaljević u prvom minutu sudijske nadoknade, poslije dodavanja Adžića.

FK Budućnost, Budućnost
foto: FSCG

Prvo poluvrijeme je bilo blijedo, najbolju šansu su imali gosti, ali je Kalezić bio neprecizan.

U nastavku je Budućnost ranije mogla do pogotka, a sjajnu šansu u 57. minutu nije iskristio Balša Sekulić. U situaciji jedan na jedan Sekulić je šutirao pravo u golmana Kordića.

I onda je Džudović napravio dobre izmjene, u igru uveo Kneževića i Mrvaljevića i Budućnost je u finišu stigla do 16. pobjede u sezoni.

PROBLEMI SUTJESKE U DEFANZIVI

Fudbaleri Sutjeske su vezali treći meč bez pobjede. Nikšićani su danas na domaćem terenu izgubili od Jedinstva 4:3, na još jednom meču rivalu dozvolili lake golove i na kraju pretrpjeli šesti poraz ove sezone.

Sutjeska je doživjela drugi poraz u drugom dijelu sezone, četiri puta je remizirala i tri puta slavila.

Nikšićani imaju ogromnih problema u defanzivi i na svakom meču u drugom dijelu sezone su primili makar gol. Ekipa Nenada Brnovića je na devet utakmica u proljećnom dijelu primila čak 16 golova. Na domaćem terenu u nastavku sezone Sutjeska je slavila samo protiv Jezera (4:2) i Iskre (2:1). Zanimljivo, Sutjeska je na domaćem terenu u drugom dijelu sezone primila 10 golova na pet mečeva.

Konrad proslavlja gol
Konrad proslavlja golfoto: FSCG

Jedinstvo je nakon 18 minuta vodilo 2:0 - prvo je pogodio Muzurović nakon prekida, iako je bio okružen fudbalerima Sutjeske, da bi na 2:0 povisio Žarko Korać nakon kontre i greške Vučića.

Slavlje igrača Jedinstva
Slavlje igrača Jedinstvafoto: FSCG

Do odlaska na odmor Sutjeska je smanjila preko Konrada, a onda je u nastavku imala dvije sjajne prilike da izjednači, ali su, prvo Konrad, a onda i Striković bili neprecizni. Bile su to izgledne situacije, Konrad je bio na oko dva metra od gola, Striković je pokušao sa peterca, ali nisu imali sreće.

Potom je uslijedila kazna - Vuković je u 76. minutu skrivio penal, a precizan je bio Korać.

Dva minuta nakon gola Koraća, Konrad je iskoristio katastrofalnu reakciju odbrane Jedinstva i smanjio na 3:2, ali je Hajrović opet donio dva gola prednosti ekipi iz Bijelog Polja.

Konačan rezultat postavio je Fahd u posljednjim sekundama meča.

PETI REMI ZAREDOM DEČIĆA, ARSENAL 3. NA TABELI

Fudbaleri Dečića remizirali su sa Mornarom (1:1), što im je peti uzastopni remi. Ekipa iz Tuzi je posljednji put slavila četvrtog marta kada je savladala Rudar (1:0). U međuvremenu je promijenjen i trener, stigao je Juraj Jarabek, ali ni u drugom meču pod njegovom komandom Dečić nije osvojio tri boda. Interesantan je i podatak da je Dečić minimum dva pogotka na jednom meču posljednji put postigao u gostima protiv Arsenala 12. novembra prošle godine. Ekipa je zabilježila samo jednu pobjedu na posljednjih 12 mečeva.

Tuzani su danas poveli u 12. minutu - Cmiljanić je kombinovao sa Božovićem, ubacio loptu u peterac, a na pravom mjestu bio Vušurović.

Gosti su u prvom poluvremenu mogli do izjednačenja, ali je Marković dva puta zaustavio Vujačića.

Dečić
foto: FSCG

Ipak, Vujačić je danas uspio da zatrese mrežu. U 65. minutu je dosuđen korner za goste, centrirao je Lambulić, a napadač Barana glavom postigao gol i postavio konačan rezultat.

A ubjedljivu pobjedu ostvarili su fudbaleri Arsenala, koji su u gostima savladali Petrovac 3:0. Strijelci za ekipu iz Tivta bili su Anđelo Rudović, Ivan Bulatović i Boris Došljak.

Rezultat je, ipak, mogao da bude drugačiji, da je u 29. minutu domaćoj ekipi priznat gol. Augusto je asistirao Radinoviću koji je ubacio loptu u peterac, Faust je, uz pomoć Živkovića, nespretno udario loptu, koja je prešla gol-liniju, potom je reagovao i Mendi, ali arbitar Bošković nije pokazao na centar, već je igra nastavljena, a gol nije priznat. U Crnoj Gori nema gol tehnologije, niti VAR-a, pa su domaći oštećeni.

Sporna situacija
Sporna situacijafoto: Printscreen/RTCG

U 32. minutu Mendi je imao sjajnu šansu, ali je bio nespretan, a onda Manojlović umalo nije postigao autogol.

U nastavku su domaći bolje krenuli, a onda je trener Arsenala Radisav Dragićević u igru uveo Anđela Rudovića, koji je nakon samo dva minuta na terenu postigao lijep gol sa oko 20 metara.

Rudović je bio inicijator akcije, nakon koje su gosti poveli 2:0 - na lijevoj strani je pronašo Došljaka, koji je lijepo na drugoj stativi asistirao Bulatoviću.

Konačan rezultat postavio je Došljak, koji je u finišu imao još jednu šansu, ali je bio neprecizan.

Arsenal Tivat
foto: FSCG

Rudar i Jezero su u Pljevljima podijelili bodove - 0:0.

Na sjeveru Crne Gore je bilo interesantnije u prvom, nego u drugom dijelu, a prvi su zaprijetili gosti. U 24. minutu Japanac Senaga Naoaki je šutirao sa distance, ali je pogodio stativu.

Domaći su prijetili preko Velizara Janketića, koji je u 28. minutu imao odličnu priliku, ali je slabo šutirao sa 11-12 metara, pa je njegov udarac zaustavio Stefan Kastratović.

Rudar
foto: FSCG

U 61. minutu gosti su zaprijetili preko Marka Šimuna, koji nije iskoristio dobru priliku, dok je na drugoj strani neprecizan bio Ivan Bojović.

Rezultati

Rudar - Jezero 0:0

Dečić - Mornar 1:1

Milan Vušurović 12 - Aleksandar Vujačić 65.

Petrovac - Arsenal Tivat 0:3

Anđelo Rudović 68, Ivan Bulatović 78, Boris Došljak 85.

Budućnost - Iskra 3:0

Filip Knežević 85, Vasilije Adžić 88, Marko Mrvaljević 90+1

Sutjeska - Jedinstvo Franca 3:4

Tajron Konrad 28, 76, Mohamed Fahd 90+4 - Amir Muzurović 14, Žarko Korać 18, 74, Orhan Hajrović 81

Bonus video: