Potresi u Bajernu nakon istorijskog poraza, ikone za težak poraz razloge traže u laži rukovodioca

Bajern je prvi put u istoriji u Minhenu poražen od Frajburga (2:1), Tomas Tuhel osjetio težinu novog posla

8109 pregleda 0 komentar(a)
Tuhel je u samo dvije utakmice osjetio sjaj i teret klupe njemačkog giganta, Foto: REUTERS
Tuhel je u samo dvije utakmice osjetio sjaj i teret klupe njemačkog giganta, Foto: REUTERS

Daleko od toga da su rezultati Bajerna sa Julijanom Nagelsmanom bili loši, naprotiv. Bejern je bio u igri za sva tri trofeja, a eliminisao je i nadigrao superbogati Pari Sen Žermen.

Ipak su Bavarci se odrekli trenera uz ogromno obeštećenje a naznačili njegovog učitelja Tomasa Tuhela, baš pred derbi prvenstva sa Dortmundom, ali i u osvit derbija Lige šampiona sa Mančester sitijem. Možda i iz razloga jer je Tuhel uspio a Čelsijem do najvećeg klupskog pehara baš preko "građana".

Nakon ubjedljive igre i pobjede u derbiju nad Borusijom (4:2), u drugoj utakmici Tuhela je uslijedio hladan tuš - prvi poraz u istoriji Bajerna od Frajburga u Minhenu, nakon 20 pobjeda i tri remija.

Taj poraz od 2:1, značio je eliminaciju iz Kupa Njemačke, igrači su u nevjerici vrtjeli glavom ulazeći u svlačionicu. Tuhel je okrivio lošu sreću.

"Svega dva šuta i dva gola su imali, mi poveli i proputili dvije, tri šanse da udvsotručimo prednost a naročito je dobru imao Tomas Miler. Mada, branili su s duboko a napadaćima falio tačnosti, ja jesam kratko tu ali nosim odgovornost jer eliminacija u četvrtfinalu Kupa je razočarenje. No, gubimo i dobijamo zajedno a mi moramo analizirati izvući zaključke i eliminisati greške", kazao je Tuhel.

Jedan od njegovih glavnih zagovornika, sportski direktor Hasan Salihamidžić požurio je da zaštiti trenera.

"Nekako se izmakla utakmica, sve je pošlo kako ne terba, ostaje gorak uus ali nema krivice trenera u tome".

A Nagelsmana je imao opstrukciju od nekih od lidera, ali je svlačionica bila uz njega. To je moralo ostaviti traga, smatra ikona Lotar Mateus.

Ikona Bajerna i njemačkog fudbala, Lotar Mateus, smatra da su problem kluba laži!

"Klub je izgubio porodičnu atmosferu zajedništvo i radost kakvo je bilo u doba Rumenigea i Ulija Henesa. Ovo rukovodstvo je sve vrijeme javni podržavalo trenera Nageslmana a radilo mu iza leđa", kazao je Mateus o radu Dalihamiodžića i Olivera Kana.

Tek Bajern treću godinu zaredom neme šansu da osvoji Kup Njemačke.

Bonus video: