Dragićević: Nismo sanjali treće mjesto, vjerovali smo u rad; Mrvaljević: Postigli smo gol koji samo sudija nije vidio

Arsenal iz Tivta najprijatnije iznenađenje u Meridianbet 1. CFL - ekipa Radisava Dragićevića savladala Petrovac u gostima 3:0 i preuzela treće mjesto na tabeli

6671 pregleda 5 komentar(a)
Radisav Dragićević na utakmici sa Petrovcem, Foto: FSCG
Radisav Dragićević na utakmici sa Petrovcem, Foto: FSCG

Fudbaleri Arsenala su najprijatnije iznenađenje Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige.

Ekipa Radisava Dragićevića nastavila je sa odličnim partijama, u 28. kolu u gostima savladala Petrovac (3:0) i preuzela treće mjesto na tabeli sa bodom više od današnjeg rivala. Tivćani prvi put u istoriji igraju u elitnom rangu crnogorskog fudbala.

"Nismo o tome sanjali. Vjerovali smo u naš rad. Nismo znali koji će to nivo da bude, ali smo se pripremili na borbu. Ozbiljno smo radili, pravo je zadovoljstvo doći na naše treninge. Prija pozicija na kojoj se nalazimo, ali do kraja ima dosta borbe", rekao je Dragićević za RTCG nakon meča.

Arsenal je u drugom dijelu stigao do pobjede - strijelci su bili Anđelo Rudović, Ivan Bulatović i Boris Došljak.

"Čudna utakmica. Otvorili smo je izvanredno, 25 minuta smo igrali sigurno, onda se pojavio period koji ne umijem da objasnim. Imali smo veliku sreću u dva-tri navrata. U drugom dijelu smo vjerovali da možemo da napravimo rezultat. Ekpi Petrovca bih poželio sreću, da ih prati kao što je nas u prvom poluvremenu", kazao je Dragićević.

U 29. minutu, pri rezultatu 0:0 viđena je sporna situacija. Augusto je asistirao Radinoviću koji je ubacio loptu u peterac, Faust je, uz pomoć Živkovića, nespretno udario loptu, koja je prešla gol-liniju, potom je nespretno reagovao i Mendi, ali arbitar Bošković nije pokazao na centar, već je igra nastavljena, a gol nije priznat. U Crnoj Gori nema gol tehnologije, niti VAR-a, pa su domaći oštećeni.

"U prvom dijelu smo dominirali, stvarali šanse, postigli gol, koji su svi vidjeli, osim sudije na terenu. Ove stvari nam se ponavljaju. Neke stvari u drugom dijelu nismo radili onako kako smo se dogovorili. Poremetio nas je primljen gol - poslije dominacije uslijedio je šok za igrače. Potom se naša igra raspala. Čestitam ekipi Arsenala, mi idemo dalje", kazao je trener Petrovca Željko Mrvaljević.

Bonus video: