Džudović: Veliki stimulans

Budućnost savladala Iskru 3:0, iskoristila poraz Sutjeske od Jedinstva 4:3 i rivalu iz Nikšića pobjegla na pet bodova, uz meč manje

6669 pregleda 4 komentar(a)
Džudović na utakmici sa Iskrom, Foto: FSCG
Džudović na utakmici sa Iskrom, Foto: FSCG

Fudbaleri Budućnosti učvrstili su se na prvom mjestu Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige - Podgoričani su u 28. kolu savladali Iskru (3:0), pa imaju pet bodova više i utakmicu manje od Sutjeske, koja je u Nikšiću izgubila od Jedinstva (4:3).

Budućnost je otpor Iskre slomila u finišu, kada je trener Miodrag Džudović u igru uveo Filipa Kneževića i Marka Mrvaljevića. Bivši igrač Sutjeske je postigao vodeći gol, potom asistirao Vasiliju Adžiću za 2:0, da bi konačan rezultat postavio Mrvaljević.

„Prvotimci koji ulaze sa klupe - po ko zna koji put – su dali veliki doprinos igri i rezultatu. Zadovoljan sam i igrom, i rezultatom, i zalaganjem svih koji su bili na terenu, kao i igrača koji nisu učestvovali. Pobjeda nad Iskrom je veliki stimulans za nas, posebno jer je došla u finišu utakmice i nadam se da ćemo u ritmu trijumfa nastaviti da igramo“, rekao je nakon meča Džudović za klupski sajt.

Budućnost je prvi put ove sezone savladala Iskru, nakon dva poraza i jednog remija. Ekipa je na osam proljećnjih utakmica upisala pet pobjeda i tri remija uz svega četiri primljena gola.

„Utakmica se igra 90 plus minuta, a mi smo još jednom pokazali da je ekipa izuzetno dobro fizički pripremljena i da igra do posljednjeg minuta“, dodao je Džudović.

Budućnost u narednom kolu, u nedjelju (19) dočekuje Petrovac.

Bonus video: