Savićević: Milanu će nakon 4:0 biti teže u Ligi šampiona, Napoli sada ima veći motiv

"Vujadin Boškov je govorio da je bolje da dobijete pet utakmica sa 1:0, nego jednu 5:0 - znam da to čudno zvuči, da izgleda paradoksalno, ali je istina", rekao je Savićević za Gazetu delo sport

8551 pregleda 8 komentar(a)
Savićević, Foto: FSCG
Savićević, Foto: FSCG

Italija se sprema za utakmicu sezone, za okršaj aktuelnog i budućeg prvaka države Milana i Napolija u četvrtfinalu Lige šampiona.

Uvertira za te duele bio je prvenstveni meč u Napulju, koji je u potpunosti bio u crveno-crnim bojama - Milan je već viđenog šampiona Italije "razbio" sa 4:0.

Čini se idealan uvod pred Ligu šampiona za momke Stefana Piolija, ali tako ne misli i predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore i legenda Milana Dejan Savićević.

"Vujadin Boškov je govorio da je bolje da dobijete pet utakmica sa 1:0, nego jednu 5:0 - znam da to čudno zvuči, da izgleda paradoksalno, ali je istina", rekao je Savićević za Gazetu delo sport.

Nekadašnji Milanov "genije", smatra da će timu sa "San Sira" sada biti teže...

"Bio sam fudbaler i znam šta se dešava u ovakvim trenucima. Napoli sada ima više motiva, želi da reaguje poslije poraza, njegovi igrači osjećaju dodatnu uzbuđenost, a u svlačionici se priča o tome kako da odgovore na tako ubjedljiv poraz. Mislim da se priča zakomplikovala. Poraženi uvijek ima dodatni pritisak. Lijepih 1:0 bili bi savršeni", istakao je Savićević.

Ipak, predsjednik FSCG vjeruje u svoj nekadašnji tim sa kojim je 1994. osvojio Ligu šampiona.

"Iskren sam - nadam se da će se Milan plasirati u polufinale", zaključio je Savićević.

Prvi meč između Milana i Napolija u Ligi šampiona igra se naredne srijede.

Bonus video: