Anćeloti: Bojler je ponovo na pravoj temperaturi

Upitan na šta je najviše ponosan, legendarni Italijan je imao zanimljiv odgovor

2758 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Šef stručnog štaba Real Madrida, Karlo Anćeloti, bio je raspoložen za priču nakon velike pobjede njegovog tima na "Kamp Nou" (0:4).

"Odigrali smo kompletnu utakmicu - to je jasno kada trijumfujete 4:0 na stadionu kao što je "Kamp Nou". Odlično smo čitali igru, uspjeli smo da iskoristimo momentum koji smo stvorili.

Na konstataciju novinara da je Kamvinga odigrao sjajno na poziciji lijevog beka, "Don Karlo" je imao samo riječi hvale za mladog Francuza.

"Još uvijek je mlad, trenutno je u sjajnoj formi, nezavisno od toga da li igra u veznom redu ili na boku. Navikava se, dobro je čuvao Rafinju".

"Merengesi" su poraženi u prethodna dva "klasika", ali nisu dozvolili da ih to poljulja.

"Izgubili smo posljednja dva meča protiv Barse, ali nismo dozvolili da ti porazi utiču na naše samopouzdanje. Plan je bio isti, nismo puno mijenjali, svega nekoliko sitnih detalja".

Karim Benzema je postigao het-trik, bio najbolji igrač na terenu.

"Radio je jako dobro tokom pauze, uspio je da se vrati u odličnu formu i njegov kvalitet je napravio razliku, bez sumnje. On je još uvijek jedan od najboljih igrača na svijetu".

Anćeloti nije slavio pobjedu na terenu, ali je svlačionici bila prava žurka.

"Plasman u finale je velika stvar, posebno kada se uzme u obzir da smo prvi meč izgubili. Nadamo se da ćemo ponovo slaviti nakon finala".

Upitan na šta je najviše ponosan, legendarni Italijan je imao zanimljiv odgovor.

"Mislim da je bojler ponovo na pravoj temperaturi. Sve funkcioniše kako treba pred najvažniji dio sezone".

Bonus video: