Željo raskinuo saradnju sa Edisom Mulalićem

Bivši trener Dečića i OFK Titograda, Edis Mulalić, nije više trenwer Željezničara

4596 pregleda 8 komentar(a)
Mulalić je ostavio lijep utisak na crnogorskim terenima, Foto: OFK Titograd
Mulalić je ostavio lijep utisak na crnogorskim terenima, Foto: OFK Titograd

Edis Mulalić više nije trener Željezničara, potvrđeno je iz sarajevskog kluba. Bivši trener Dečića i OFK Titograda, 47-godišnji stručnjak napušta klupu "plavih" s Grbavice nakon 14 mjeseci u kojima je bilo uspona i padova, a odluci o raskidu saradnje prethodili su loši rezultati ekipe u posljednje vrijeme.

Nakon poraza u polufinalu Kupa Bosne i Hercegovine od mostarskog Veleža s 1:0 i jako loše igre Želja u posljednje vrijeme, rukovodstvo kluba je odlučilo reagovati - postignut je dogovor o sporazumnom prekidu ugovora i nakon 14 mjeseci na klupi Mulalić odlazi iz FK Željezničar.

Sa klupom Željezničara povezuju se Feđa Dudić, Denis Ćorić, Kemal Alispahić, Nermin Bašić..., a odluka se očekuje u narednim danima.

Cilj Želja je izlazak u Evropu, na četvrtom su mjestu a slijedi im derbi u subotu protiv Tuzle. Željo ima i revanš Veležu na Grbavici u Kupu.

Mulalić je na klupu Željezničara stigao u januaru 2022. godine u veoma teškim okolnostima. Uspio je stabilizovati ekipu i dovesti je u borbu za mjesto koje vodi u evropska takmičenja.

"FK Željezničar se ovom prilikom zahvaljuje Edisu Mulaliću na uvijek maksimalnom angažmanu na svakom treningu i utakmici, te na razumijevanju prilikom raskida saradnje", objavio je saarjevski klub.

Bonus video: