Šansa za Jovetića, Real čeka APOEL

Francuski mediji prenose da bi Žardim mogao da lansira trio u špicu, i da bi uz neprikosnovenog Radamela Falkaa trebalo da zaigraju Jovetić i Balde Keita, posljednja pojačanja kluba iz Kneževine u ljetnjem prelaznom roku
0 komentar(a)
Real Madrid Liga šampiona, Foto: Reuters
Real Madrid Liga šampiona, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.09.2017. 09:29h

Stevan Jovetić bi mogao da dobije šansu od prvog minuta u Njemačkoj u prvom meču grupe G Lige šampiona.

Monako gostuje debitantu Lajpcigu, a trener „kneževa” Leonardo Žardim prinuđen je da traži nova rješenja u napadu nakon što je zbog povrede otpao Toma Lemar.

Francuski mediji prenose da bi Žardim mogao da lansira trio u špicu, i da bi uz neprikosnovenog Radamela Falkaa trebalo da zaigraju Jovetić i Balde Keita, posljednja pojačanja kluba iz Kneževine u ljetnjem prelaznom roku.

"Moramo da budemo mnogo bolji i agresivniji nego što je to bio slučaj protiv Nice. Ovo je Liga šampiona, potrebni su dodatni napori da bi se došlo do pozitivnog rezultata na gostovanjima", rekao je Žardim.

Iza Monaka je očajan meč protiv Nice u derbiju Lige 1 i poraz od 4:0.

"Biće promjena u timu", dodao je Portugalac.

Hasenhetl: Volio bih da nas Evropa potcijeni

Lajpcig je za mnoge nepoznanica, jer nije realno očekivati da može da ponovi prošlogodišnje rezultate kada je na debiju u Bundesligi bio drugoplasirani.

"Uzbuđeni smo i jedva čekamo nastup u Ligi šampiona. Ne vjerujem da će nas ijedna ekipa u Evropi potcijeniti, a volio bih da bude tako", kazao je trener njemačke ekipe Ralf Hasenhetl.

U istoj grupi, koja je označena kao jedna od najneizvjesnijih, sastaju se Porto i Bešiktaš.

Siti u Roterdamu, Real sa Kipranima

Mančester siti na krilima velike pobjede nad Liverpulom u Premijer ligi želi da od starta postavi stvari na svoje mjesto i u grupi F Lige šampiona. „Građani” idu u Roterdam - protivnik je Fejnord, šampion Holandije.

Među 18 igrača Sitija za ovaj duel mogao bi da se nađe i crnogorski golman Arijanet Murić, koji je planiran kao treći čuvar mreže kluba sa "Etihada".

Da li će Murić biti među rezervama zavisi od zdravstvenog stanja Edersona Moraeša, golmana kojeg je napadač Liverpula Sadio Mane teško povrijedio u subotu u derbiju.

Ederson je trenirao, a Pep Gvardiola će vjerovatno pred samu utakmicu na „De Kajpu” donijeti odluku da li će i biti u protokolu...

"Znamo da nas čeka motivisan protivnik, sa veoma bučnom publikom. Biće ovo ozbiljan ispit za moj tim", poručio je Gvardiola.

Fejnord se vratio u Ligu šampiona poslije 15 godina, a posljednju pobjedu u elitnom evropskom takmičenju na svom terenu upisao je 2001. kada je na popularnom „Tiganju” pao moskovski Spartak (2:1).

"Nadam se da od ove sezone kreće naša serija i da ćemo biti češće u Ligi šampiona. Ambicije? Želimo da osvojimo što više bodova, to je prvi cilj", rekao je trener Fejnorda Đovani van Bronkhorst.

U grupi H, dvostruki uzastopni šampion Evrope Real Madrid čeka APOEL, dok će se derbi odigrati na „Vembliju” između Totenhema i Borusije Dortmund.

"Nismo dobro počeli sezonu. Moramo da mislimo na sebe, a ne na druge. Čini mi se da su se moji igrači malo opustili, kao da ne znaju da je u fudbalu svaki dan nova šansa da se dokažu", kaže Zinedin Zidan.

DANAŠNJI PAROVI

GRUPA E

Liverpul - Sevilja

Maribor - Spartak M.

GRUPA F

Fejnord - Mančester siti

Šahtjor - Napoli

GRUPA G

Lajpcig - Monako

Porto - Bešiktaš

GRUPA H

Real M. - APOEL

Totenhem - Borusija D.

Sve utakmice počinju u 20.45.

Bonus video: