Moglo je da bude ubjedljivije: Mektominej najavio, Marsijal potpisao trijumf Junajteda

Mančester junajted u 30. kolu savladao Everton 2:0

7273 pregleda 0 komentar(a)
Marsijal i Rašford proslavljaju gol, Foto: Reuters
Marsijal i Rašford proslavljaju gol, Foto: Reuters

Fudbaleri Mančester junajteda savladali su danas Everton (2:0) u 30. kolu Premijer lige i upisali drugu pobjedu zaredom u ovom takmičenju.

Nakon poraza od Liverpula i Njukasla, uz remi bez golova sa Sautemptonom, Junajted je prije tri dana savladao Brentfrod, a nakon današnje pobjede ponovo preuzeo treće mjesto na tabeli sa tri boda više i utakmicom više od Njukasla. Petoplasirani Totenhem ima šest bodova manje.

Današnja pobjeda je mogla da bude i ubjedljivija da su igrači "đavola" imali više sreće i koncentracije u završnici. Prvu šansu je imao Antoni, koji je pogodio stativu, potom i Van Bisaka, ali je lopta otišla pored gola.

Gosti su prvu šansu imali sredinom prvog dijela, ali je udarac Meknila u 21. minutu završio pored gola. Potom je još jednom zaprijetio Antoni, ali je Pikford odlično reagovao.

I kada napadači nisu mogli da zatresu gol Evertona, to je učinio Skot Mektominej - dugo je Rašford držao loptu u nogama, potom dodao do Sanča, koji je asistirao reprezentativcu Škotske.

Do kraja prvog dijela je Pikford još jednom sjajno zaustavio Antonija, a u istom ritmu nastavilo se i u nastavku. Mančester je tražio drugi gol i pronašao ga tek u 71. minutu kada je Rašford asistirao Marsijalu, a francuski reprezentativac postigao prvi gol u 2023. godini.

Prije gola Marsijala sjajnu šansu imao je Bruno Fernandeš, ali je Pikford izašao kao pobjednik.

Bonus video: