Ista meta i odstojanje - Bajernu i dalje prednost od dva boda u pohodu na 11. uzastopnu Salataru

Desetostruki uzastopni prvak Njemačke, Bajern, još korak bliže 11. Salatari

11160 pregleda 0 komentar(a)
Sane nije uspio da potvrdi triumf iz odlične šanse, Foto: REUTERS
Sane nije uspio da potvrdi triumf iz odlične šanse, Foto: REUTERS
Ažurirano: 08.04.2023. 20:45h

U prethodnoj utakmici na Aliajnc areni Bajen je doživio prvi poraz nakon 23 utakmice sa Frajburgom u Minhenu - u Kupu Njemačke (1:2), ali su se Bavarci samo nekoliko dana kasnije revanširali. Bajern je upravo slavio u Frajburgu u 27. kolu Bundeslige - 1:0.

Slavio je i Dortmund kući protiv Uniona (2:1), pa je ostao u zaostatku od dva boda za liderom Bajernom.

Bavarci su u 52. minutu pogotkom, tačnije evrogolom Matijsa de Lihta nakon dodavanja Musijale dobili neugodbog Farjburga.

Dortmund je, sa druge strane, strahovao, pošto je nakon pogotka Holanđanina Malena u 28. minutu, u nastavku Union izjednačio preko Behrensa u 61.

Ipak, Jusufa Mukoko je brzinom u 79. minutu ostavio Borusiju u trci za titulom, nakon dva poraza - u Minhenu od Bajerna i potom od Lajpciga u Kupu Njemačke.

Lajpcig je iskoristio poraz Frajburga i pobjedom u Berlinu nad Hertom - 1:0, domogao se zone Lige šampiona. Jedini gol u 40. minutu ej postigao vezista iz Malija, Haidara.

Herta rizikuje "fenjer", u slučaju da sjutra i Šalke i Štutgart zabilježe pobjede. Šalke u Hofenhajmu a "švabe" u Bohumu.

Stevan Jovetić se oporavio od povrede, igrao je od 74. minuta, a deset kasnije jedini šut u okvir gola imao je Sardar, ali pravo u golmana.

Bajer je dobio Ajntraht sa 3:1, a Keln je identično slavio u Augsburgu.

Jedini remi - 2:2, viđen je u Majncu, iako je domaćin poveo u trećem minutu nadoknade, jer je u petom Niklas Fulkrug donio "zelenima" bod.

Bonus video: