Trka se nastavlja

Meridianbet 1. CFL, 29. kolo: Budućnost pod Goricom sa Petrovcem, Sutjeska protiv Jezera u Beranama

7604 pregleda 0 komentar(a)
Lusero se sajjano uklopio u ekipu Miodraga Džudovića, Foto: FSCG
Lusero se sajjano uklopio u ekipu Miodraga Džudovića, Foto: FSCG

Budućnost i Sutjeska nastavljaju trku za titulu, a u današnjem 29. kolu čekaju ih mečevi slične “težine”.

Podgoričanima je možda lakše jer su domaćini - čekaju, doduše, Petrovac, koji se bori za plasman u Evropu, dok je Sutjeska gost Jezeru u Beranama, timu koji je u borbi za opstanak.

Sa četiri uzastopne pobjede Budućnost je pobjegla Sutjesci pet bodova, uz meč manje, a večeras će pokušati da upiše treću pobjedu pod Goricom u samo osam dana, nakon trijumfa nad Mornarom i Iskrom.

”Pred nama je lijepa utakmica za igranje, a očekujem da bude potpuno različita u odnosu na Mornar i Iskru. Sigurno je da ćemo mi igrati našu igru koju već neko vrijeme demonstriramo, pogotovo kada igramo kod kuće. Očekujem da osvojimo nova tri boda, borićemo se za njih svim silama”, rekao je za klupski sajt Budućnosti sve bolji Argentinac Lusero.

Lusero će sjutra imati bliski susret sa još dvojicom igrača iz Južne Amerike - Faustom i Augustom, adutima Petrovca.

”Faust je vrhunski napadač i moramo dobro da ga čuvamo, dok je na sredini terena Augusto koji je takođe odličan igrač i kome ne smijemo da dozvolimo da razvija igru. Međutim, mi se pitamo i vjerujem da ćemo naći prostor da mi prezentujemo našu igru”.

Sutjeska je u krizi - samo jedna pobjeda na posljednjih šest mečeva. Tim Nenada Brnovića više nema pravo na kiks ako želi bilo čemu da se nada u borbi za titulu.

”Moramo da se skupimo, da vratimo timski duh koji nas je ranije krasio i da vratimo pobjednički mentalitet. Siguran sam da to možemo”, kazao je Brnović.

Dečić u Danilovgradu protiv Iskre želi pobjedom na prekine seriju od pet remija, a važan meč u borbi za opstanak igraju Mornar i Rudar u Baru. Jedinstvo je domaćin Arsenalu.

Parovi

ISKRA - DEČIĆ (15 h) Sudija: Savo Vujović (Cetinje)

JEZERO - SUTJESKA (15) Sudija: Miloš Bošković (Podgorica)

JEDINSTVO FRANCA - ARSENAL (16) Sudija: Miloš Savović (Podgorica)

MORNAR - RUDAR (18) Sudija: Miloš Bešović (Podgorica)

BUDUĆNOST - PETROVAC (19) Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica)

Bonus video: