Spektakl pod Goricom: Petrovac u goleadi zaustavio nalet Budućnosti, samo bod za Sutjesku

Meridianbet CFL, 29. kolo - čak osam pogodaka u glavnom gradu (4:4), "plavi" propustili šansu da pobjegnu šampionu na plus sedam

59543 pregleda 31 reakcija 31 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG
Ažurirano: 09.04.2023. 21:41h

Ništa se nije promijenilo na vrhu tabele Meridianbet Prve fudbalske lige poslije 29. kola - Budućnost i dalje ima pet bodova više uz meč više od Sutjeske, nakon što su dva najveća crnogorska kluba remizirali protiv Petrovca pod Goricom odnosno Jezera u Beranama.

Dečić je prekinuo seriju remija i pobjedom zakucao Iskru za posljednje mjesto, a u 29. rundi se radovao još samo Mornar, koji je u Baru bio bolji od Rudara...

VATROMET POD GORICOM

U Podgorici je viđeno osam golova, lideru za pobjedu nije bilo dovoljno ni to što je dva puta imao plus dva - na kraju nestvarnih 4:4 za potvrdu da Budućnost i Petrovac ove sezone izvlače jedni iz drugih izvlače najbolje.

Podgoričani nisu savladali rivala sa primorja ni u četvrtom međusobnom duelu ove sezone - bio je ovo treći remi, a u mečevima ovih rivala je palo čak 22 pogotka. "Plavi" su tako propustili idealnu šansu da pobjegnu Sutjesci na sedam bodova, i to uz utakmicu manje.

Balša Sekulić je u 15. minutu iz gužve u kaznenom prostoru najavio da će biti mnogo golova pod Goricom, a već u 25. je odgovorio protivnik kada je izjednačio preko Vasilija Radenovića. Poravnanje je stiglo poslije greške golmana Budućnosti Miloša Dragojevića koji je loše procijenio let lopte...

Budućnost nije stala, nastavila je sa napadima koji su joj se isplatili u 42. minutu - pogodio je Zoran Petrović na pas Marka Pavlovskog, pa je lider na odmor otišao sa miminalnom prednošću.

Prvo se završilo odlično, a drugo poluvrijeme nije moglo bolje da počne za tim Miodraga Džudovića, jer je Uroš Ignjatović u 49. rutinski zatresao mrežu nakon odlične akcije koja je počela na polovini Budućnosti. Arijel Lusero je bio asistent, srpski bek nije propustio šansu koju mu je spakovao omaleni Argentinac.

FK Budućnost, OFK Petrovac
foto: FSCG

Petrovčani su pet minuta kasnije smanjili (Rodrigo Faust se upisao osmi put ove sezone), a izgledalo je da je tačka na neizvjesnost stavljena dvadesetak minuta prije kraja. Tada je mladi Vasilije Adžić fantastično poslao loptu u prostor ka Petroviću, ovaj na vrijeme podigao glavu i odigrao idealan povratni pas za Sekulića koji je sa desetak metara šutirao po sredini gola golmana Danila Radoševića.

A onda, umjesto laganog finiša - šokantna završnica za navijače Budućnosti. Miloš Brnović je u 81. smanjio na 4:3, a već u 86. je Petrovac nagrađen za odlično izdanje - Luka Malešević je centrirao sa desne strane pravo na glavu Slobodana Babića koji je sproveo loptu u mrežu Dragojevića...

KRIZA KRAJ BISTRICE - NEMA IGRE NI REZULTATA

Nema dileme - u Nikšiću je kriza, jer aktuelni šampion nije pobijedio ni u četvrtom meču u nizu.

Nije ni zaslužio - sada je Sutjeska odigrala bez golova u Beranama protiv Jezera za još jedan veliki korak unazad u borbi za titulu. Bilo bi još gore za tim Nenada Brnovića da Budućnost nije uprskala već dobijenu utakmicu.

U seriji od četiri meča bez trijumfa je tim Nenada Brnovića tri puta remizirao, dok su Plavljani, s druge strane, odigrali neriješeno šesti put u posljednjih sedam mečeva.

FK Sutjeska, FK Jezero
foto: FSCG

U Beranama nije viđeno puno uzbuđenja.

Sutjeska je u prvom poluvremenu prijetila uglavnom sa distance, a domaćin najbolju šansu imao u finišu kada je šut Edisa Redžepagića odbranio Suad Ličina.

Prvak je u nastavku imao inicijativu, a Jezero bolje šanse - u 70. minutu je Armin Bošnjak bio neprecizan u dva navrata, jednom je odlično reagovao Ličina. Sutjeska je potom uzvratila preko Tajrona Konrada i Novice Erakovića, ali se rezultat nije mijenjao...

KONAČNO DEČIĆ, VUJAČIĆ PRESUDIO PLJEVLJACIMA

Dečić nije poražen od posljednjeg dana februara, a danas je slavio nakon pet remija u nizu. Tuzane je krenulo u Danilovgradu, nadigrali su Iskru 3:1 i stigli do devetog trijumfa u sezoni.

Poveli su u 22. minutu nakon centaršuta Džonatana Drešaja i loše reakcije golmana Iskre Marka Kordića, što je iskoristio Oliver Šarkić i zatresao mrežu. Mogao je potom Erjon Vucaj da udvostruči prednost (zatresao je prečku), ali je u sudijskoj nadoknadi prvog dijela na 2:0 povisio Boris Cmiljanić iz penala...

FK Dečić, FK Iskra
foto: FSCG

Reakcija Iskre je viđena već u prvom minutu nastavka - smanjio je Miloš Kalezić - ali je Vucaj sredinom drugog dijela sa preko 35 metara iznenadio odbranu rivala i golmana Kordića i postavio konačan rezultat.

Dečić je prvi put još od novembra prošle godine i duela sa Arsenalom postigao više od jednog gola na prvenstvenoj utakmici.

Iskra je u sve većem problemu, posljednja je na tabeli - ne misli o direktnom opstanku, već o baražu jer i dalje ima bod manje od devetoplasiranog Rudara koji je poražen u Baru. Mornar je trijumfovao 2:0 (oba gola je postigao Aleksandar Vujačić), pa je na plus četiri od zone ispadanja...

Golova nije bilo u Bijelom Polju - u duelu Jedinstva i Arsenala koji su nastavili serije bez poraza...

REZULTATI

Budućnost - Petrovac 4:4

Balša Sekulić 15, 68, Zoran Petrović 44, Uroš Ignjatović 49 - Vasilije Radenović 25, Rodrigo Faust 54, Miloš Brnović 81, Slobodan Babić 86.

Iskra - Dečić 1:3

Miloš Kalezić 46 - Oliver Šarkić 22, Boris Cmiljanić iz penala u 45+1, Erjon Vucaj 63.

Jezero - Sutjeska 0:0

Jedinstvo Franca - Arsenal 0:0

Mornar - Rudar 2:0

Aleksandar Vujačić 34. i 79. iz penala.

Jovan Baošić (Mornar) dobio crveni karton u 61. minutu.

Bonus video: