Bod kao kuća za lidera: Arsenal vodio 2:0 pa preživio žestoke nalete Liverpula, Ramsdejl sačuvao remi (VIDEO)

"Tobdžije" nakon derbija imaju šest bodova više i meč više od drugoplasiranog Mančester sitija

10669 pregleda 3 komentar(a)
Ramsdejl je u sudijskoj nadoknadi sačuvao Arsenal: Odbrana kod pokušaja Konatea, Foto: Reuters
Ramsdejl je u sudijskoj nadoknadi sačuvao Arsenal: Odbrana kod pokušaja Konatea, Foto: Reuters

Arsenal je poslije 28 minuta vodio 2:0 na "Enfildu" protiv Liverpula, ali na kraju slavi bod koji bi mogao da bude od velike važnosti u borbi za titulu prvaka Engleske.

Završeno je 2:2 i više žale "redsi" koji su dominirali od finiša prvog poluvremena, promašili penal u nastavku, kao i nekoliko ozbiljnih šansi kada je u junaka izrastao golman "tobdžija" Aron Ramsdejl.

Arsenal je poveo u 8. minutu golom Gabrijela Martinelija poslije loše reakcije Virdžila van Dajka, a u 28. i udvostručio prednost.

Martineli je tada pobjegao po lijevoj strani, centrirao, a Gabrijel Žezus rutinski udarcem glavom matirao Alisona Bekera.

Utakmica je, međutim, imala takav tempo da niko nije ni pomišljao da neće uslijediti reakcija domaćina.

Mohamed Salah je smanjio u 42. na 2:1 i od tog momenta je viđena apsolutna dominacija ekipe Jirgena Klopa.

Arsenal nije mogao da izađe na protivničku polovinu, a onda je Salah u 52. promašio penal (šutirao je pored gola) i dao "novi život" lideru koji je od 65. došao do daha.

Ipak, bio je ovo derbi koji Liverpul nije zaslužio da izgubi, pa mu je bod donio Roberto Firmino u 87. na centaršut Trenta Aleksander-Arnolda.

Ramsdejl je fantastično reagovao kod šuteva Darvina Nunjesa i Salaha, onda je i spriječio već viđen pogodak kada je sa svega dva metra zaustavio pokušaj Ibrahime Konatea...

Ostalo je 2:2, Mikel Arteta je svakako mogao da bude zadovoljan, jer je Arsenal i dalje na pristojnoj razlici u odnosu na Mančester siti - uz utakmicu više ima šest bodova prednosti...

Bonus video: