Sudija laktom udario Robertsona, FA Engleske pokreće istragu; Kin: Endi je velika beba

Ista sudijska ekipa na čelu sa Polom Tirnijem bila je uključena i u prošlogodišnji incident sa Robertsonom. Na tom meču, bek Liverpula je dobio crveni karton, iako je prije toga zbog grubog starta nad njim morao da bude isključen Hari Kejn

13378 pregleda 1 komentar(a)
Trenutak kada je Hacidakis udario Robertsona, Foto: Printscreen YouTube
Trenutak kada je Hacidakis udario Robertsona, Foto: Printscreen YouTube

Osim atomskog fudbala na "Enfildu" tokom jučerašnjeg meča Liverpul - Arsenal (2:2) viđene su i pomalo nestvarne scene između pomoćnog sudije i lijevog beka "redsa" Endija Robertsona.

Na snimku koji se pojavio na društvenim mrežama vidi se kako je pomoćni sudija ovog duela Konstantina Hacidakisa laktom udario Robertsona, nakon što je škotski fudbaler na kraju prvog poluvremena želio nešto da raspravi sa njim.

Zbog svega Fudbalska asocijacija Engleske i Udruženje profesionalnih sudija pokrenuće istragu, objavio je Gardijan.

Robertson je nakon meča rekao da ga je Hacidakis udario laktom u lice, dok menadžer Liverpula Jirgen Klop nije želio da komentariše.

Udruženje profesionalnih sudija saopštilo je da je upoznato sa incidentom i da će sve biti ispitano.

Zanimljivo, ista sudijska ekipa na čelu sa Polom Tirnijem bila je uključena i u prošlogodišnji incident sa Robertsonom.

Na tom meču, bek Liverpula je dobio crveni karton, iako je prije toga zbog grubog starta nad njim morao da bude isključen napadač "sparsa" Hari Kejn.

Jučerašnji situaciju za Sky sports je prokomentarisao i legendarni vezista Mančester junajteda Roj Kin.

"Zaista nisam vidio ništa slično, ali Robertson… Da li je on prvi zgrabio linijskog sudiju? U to nisam siguran, ali li Robertson se žali, a trebalo bi više da brine o svojoj odbrani. Gledao sam ga nekoliko puta i on je 'velika beba'", istakao je Kin.

Bonus video: