Dame tri od tri ove godine: Fudbalerke Crne Gore u test meču bolje od Sjeverne Makedonije (VIDEO)

"Vidi se da rastemo, a na kraju krajeva, od ekipe koja je uglavnom gubila i zvanične i kontrolne utakmice, postali smo ekipa koja pobjeđuje u seriji", rekao je selektor Marić

4315 pregleda 1 komentar(a)
Sa današnjeg meča na kampu FSCG, Foto: FSCG
Sa današnjeg meča na kampu FSCG, Foto: FSCG

Treći prijateljski meč ove godine i treća pobjeda.

Ženska fudbalska reprezentacija Crne Gore, nakon što je ranije dva puta savladala Moldaviju, danas je u Podgorici bila bolja od Sjeverne Makedonije - 3:1.

Golove za našu selekciju na kampu FSCG na Starom aerodromu postigle su Jasna Đoković u 14, Jelena Karličić u 60. i Jelena Vujadinović u 86.

Jedini pogodak za gošće djelo je Ulze Maksuti u 35. minutu.

"U prvom poluvremenu smo imali nekoliko šansi, dvije izrazite, i dali smo gol, mogli smo i ubjedljivije da vodimo. Makedonija je izjednačila, ali to nas nije poremetilo, što je velika stvar", rekao je nakon meča selektor Mirko Marić.

Nastavak je donio upravo ono što je Marić želio...

"U drugom poluvremenu smo zaista djelovali kao tim, znali smo šta hoćemo, stvarali smo prilike, još dva puta su djevojke pogodile i mislim da smo potpuno zasluženo slavili. Vidi se da rastemo, a na kraju krajeva, od ekipe koja je uglavnom gubila i zvanične i kontrolne utakmice, postali smo ekipa koja pobjeđuje u seriji. Uvijek je lijepo kada se uđe u pobjednički ritam, zbog samopouzdanja, kada djevojke vide da imaju kvalitet", dodao je Marić.

Utakmica sa Sjevernom Makedonijom bila je u sklopu priprema za nastup u Ligi nacija u septembru.

Bonus video: