Mesi dohvatio 1.000, Haland nema granica

Argentinac predvodio Pari Sen Žermen u pobjedi nad Nicom, Mančester siti dočekao oporavljenog Norvežanina

6639 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Majstor Lionel Mesi i predator Erling Haland su obilježili evropski fudbalski vikend u kojem su Arsenal i Mančester siti nastavili veliku borbu za titulu, a Real Madrid definitivno predao krunu Barseloni u La Ligi.

Argentinac je u subotu protiv Nice u pobjedi Pari Sen Žermena 2:0 uradio dovoljno - prvo je bio strijelac, onda i asistent kod gola Serhija Ramosa, što je bilo dovoljno da proslavi jubilej.

Čak 702 pogodak je dao Mesi, ima i 298 asistencija, pa je postao prvi igrač sa uticajem na 1.000 golova u evropskom fudbalu.

Halandove brojke nisu tako velike, ali fasciniraju - norveški golgeter je dao dva gola u Sautemptonu (4:1), pa sada ima 30 golova u Premijer ligi u sezoni.

Nisu, naravno, samo asovi PSŽ-a i Sitija obilježili vikend u evropskim ligama:

GOLMAN

Ramsdejl (Arsenal) - malo je nedostajalo da Liverpul od 0:2 dođe do pobjede protiv “tobdžija”, po svemu viđenom su “redsi” to i zaslužili. Arsenal, ipak, na golu ima garanciju u liku bivšeg čuvara mreže Šefild junajteda. Samo u posljednjih 10 minuta je odbranio tri velike šanse domaćina.

Aron Ramsdejl
foto: Reuters

ODBRANA

Konate (Liverpul) - da je u 96. minutu sa dva metra zatresao mrežu bio bi to fantastičan meč za Francuza. Koliko god zvučalo neobično, Konate je bio mnogo bolji dio štoperskog tandema protiv Arsenala, jer je očigledno da je Virdžil van Dajk u krizi...

De Liht (Bajern) - projektil koji je ka golu poslao Holanđanin je donio Bavarcima trijumf u Frajburgu i malu osvetu za eliminaciju iz Kupa samo nekoliko dana ranije. Bajern čuva prvo mjesto, ali Borusija mu ne dozvoljava da se opusti.

Matajs de Liht
foto: Reuters

SREDINA

Luis Alberto (Lacio) - o njegovoj asistenciji protiv Juventusa za gol Matije Zakanjija bi moglo da se priča kao o individualnom potezu sezone u Seriji A. Svi znaju kakav je Španac majstor, kako stoje stvari od naredne sezone će to pokazivati u domovini jer jedva čeka da zaigra u voljenom Kadisu.

Nunjes (Vulverhempton) - prekrasnim pogotkom je pokvario drugi debi Franka Lamparda na klupi Čelsija. Portugalac je bio junak “vukova”, mada je utisak da bi očajni “plavci” svakako izgubili taj meč...

Mateus Nunjes
foto: Reuters

Virc (Bajer) - u pitanju je najveća nada njemačkog fudbala i blago Bajera. Ne tako davno je trener “farmaceuta” Ćabi Alonso za Virca rekao da je “Lionel Mesi u Bundesligi”.

NAPAD

Mesi (Pari Sen Žermen) - pobjeda PSŽ-a protiv Nice će se pamtiti po Argentincu. Sada kombinovano na brojci od 1.000 golova i asistencija u evropskom fudbalu.

Haland (Mančester siti) - kao da nije bilo povrede koja ga je odvojila od terena gotovo dvije sedmice. U Sautemptonu je Norvežanin nastavio da rešeta mreže, posebno će se pamtiti pogodak za 3:0 kada je akrobatski na centaršut Džeka Griliša zatresao mrežu.

Martineli (Arsenal) - minijatura za 1:0 protiv Liverpula, potom i asistencija za 2:0 - Brazilac je položio još jedan ispit, jer protivnik koji može da izgleda tako moćno na terenu “Enfilda” definitivno ima sve uslove za vrhunskog fudbalera.

Čukvueze (Viljareal) - nije ga poremetila velika scena Madrida. Dva gola koja je dao Realu su oduševila sve u Španiji, a Viljareal natjerala da vjeruje da može do Lige šampiona.

Viljareal, Samuel Čukvueze
foto: Reuters

Isak (Njukasl) - tim koji je pojedinačno samo solidan ili dobro igra sjajan fudbal pod komandom Edija Haua. Plasman u Ligu šampiona bi bio velika nagrada za “svrake”, a forma koju je u ovom periodu sezone dostigao Šveđanin može da bude od presudnog značaja.

Bonus video: