Novi "super orao" - zaljubljen u Okoču, podsjeća na Robena

Nigerijac Samuel Čukvueze - maestro Viljareala i momak kojeg je najprije dobro upoznao Bajern Minhen prošle sezone, a ovog vikenda još jedan velikan Real Madrid

5960 pregleda 1 komentar(a)
Čukvueze, Foto: Reuters
Čukvueze, Foto: Reuters

Rodio se na jugu Nigerije prije 23 godine, sa napunjenih pet zaljubio se u legendu njegove zemlje Džej Džej Okoču, a onda logično i u fudbal...

Njegovo ime je Samuel Čukvueze, novi nigerijski "super orao", maestro Viljareala i momak kojeg je najprije dobro upoznao Bajern Minhen prošle sezone, a ovog vikenda još jedan velikan Real Madrid.

Prije tačno godinu, Čukvueze je golom u 88. minutu "utišao" Alijanc arenu i odveo "žutu podmornicu" u polufinale Lige šampiona, da bi u nedjelju sa dva fenomenalna pogotka srušio "kralja" usred Madrida (3:2).

Prvi put pažnju na sebe skrenuo je nastupima na Svjetskom prvenstvu do 17 godina koje je Nigerija osvojila. Njegov gol poslije samo 25 sekundi u pobjedi nad domaćim Čileom bio je najbrži na turniru, a on je na kraju bio treći strijelac turnira.

U Viljareal je stigao 2017. iz poznate "Diamond" fudbalske akademije, a zanimljivo njegovi roditelji najprije nisu željeli da njihov sin igra fudbal.

Ipak, kada su shvatili o kakvom talentu se radi, morali su da promijene mišljenje.

Brz, sa snažnom i preciznom lijevom nogom, nezaustavljiv po desnoj strani - Čukvueze mnoge podsjeća na Arjena Robena.

Uostalom, drugi gol protiv Reala, bio je preslikano remek-djelo čuvenog Holanđanina.

Bonus video: