Britanski mediji: Da li je ovo godina Sitija i Gvardiole? Loš Bajern nije iznenadio Njemačku

Sky sports je podsjetio da je Siti sada blizu da zgrabi "treble" (tri krune - Liga šampiona, Premijer liga i FA kup), kao i da je ovaj tim neporažen čak 25 mečeva kod kuće u Ligi šampiona - što je rekord kada su u pitanju engleski timovi

5753 pregleda 7 komentar(a)
Bernardo Silva slavi gol protiv Bajerna, Foto: Reuters
Bernardo Silva slavi gol protiv Bajerna, Foto: Reuters

Da li bi ovo konačno mogla da bude godina Mančester sitija i Pepa Gvardiole - logično je pitanje koje je postavio britanski Gardijan nakon fantastične partije engleskog prvaka protiv Bajern Minhena u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona (3:0).

Siti je posljednjih godina ubjedljivo najbolji engleski tim, ali osvajanje Lige šampiona i dalje ostaje opsesija - "razbijanje" giganta iz Minhena ponovo je pokrenulo priču da je baš ovo "ta godina" kada bi čuveni "pehar sa ušima" mogao da stigne na istok Mančestera.

"Sve je više dokaza za to i oni se povećavaju, a najnoviji je da je Siti tempirao formu u pravo vrijeme", dodaje Gardijan.

Sky sports je podsjetio da je Siti sada blizu da zgrabi "treble" (tri krune - Liga šampiona, Premijer liga i FA kup), kao i da je ovaj tim neporažen čak 25 mečeva kod kuće u Ligi šampiona - što je rekord kada su u pitanju engleski timovi.

The Sun na posljednjoj strani donosi naslov - Misle da je sve gotovo, sa izvodjenim "Haal", jasno auludirajući na još jednu super predstavu Erlinga Halanda.

BBC ističe moćnu predstavu Sitija, kao i da je ekipa Pepa Gvardiola u potpunosti kontrolisala utakmicu.

S druge strane, kada su u pitanju njemački mediji, Bild je prenio nekoliko reakcija svjetskih medija vezanih za štopera Bajerna Dajota Upamekana, koji je na "Itihadu" prikazao jednu od lošijih partija u istoriji nokaut faze Lige šampiona.

"Mediji ismijavaju Upamekana", navodi Bild.

Mario Krišel, novinar Kikera, za "Football Daily" je napisao da nije iznenađen teškim porazom Bajerna.

"To sam navikao od ovog tima, jako su čudna grupa. Navikli su da dominiraju u Bundesligi, ali sa drugačijom vrstom igre. Konkurencija u Bundesligi nije ista, ali ni tamo im ove godine nije ništa sigurno", naveo je Krišel.

Bonus video: