Pioli: Šanse su i dalje 50:50; Spaleti: Vidio sam stav tima koji je pokušao da se vrati i sa desetoricom

"Upisali smo prvu pobjedu nad Napolijem kod kuće poslije tri godine"

4285 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Trener fudbalera Milana Stefano Pioli izjavio je da četvrtfinalni duel Lige šampiona sa Napolijem nije riješen i da su šanse i dalje 50:50.

"Prije svega sam srećan što uživam u ovakvim večerima sa našim navijačima. Istorija Milana pamti mnogo pobjeda u Ligi šampiona, ali posljednjih godina smo sanjali da stignemo ovdje, pa smo željeli da uživamo u tome", rekao je Pioli za Skaj sport Italija poslije utakmice.

Fudbaleri Milana pobijedili su sinoć na svom terenu Napoli sa 1:0, u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona. Jedini gol na stadionu San Siro postigao je Ismael Benaser u 40. minutu.

"Na početku utakmice nismo gradili igru, dajući Napoliju šansu da nam naškodi, ali upisali smo prvu pobjedu nad Napolijem kod kuće poslije tri godine. Ovo je svakako samo poluvrijeme dvomeča. Prije utakmice sam rekao da su šanse 50:50 i to se nije promijenilo", rekao je Pioli.

Milan je od 74. minuta imao igrača više, pošto je Angisa dobio drugi žuti karton

"Istina je da u posljednjih deset minuta nismo uspjeli da postignemo drugi gol i da postoji žal zbog toga što nismo bolje iskoristili brojčanu nadmoć, ali dvomeč je otvoren i to je ono što smo željeli", rekao je Pioli.

Trener Napolija Lućano Spaleti nije bio zadovoljan suđenjem, ali je istakao da je kometarisati suđenje poslije utakmice "gubljenje vremena" jer "ne može da se promijeni ono što se desilo".

"Vidio sam sjajan stav tima koji je pokušavao da se vrati i sa desetoricom na terenu. Milan je odlična ekipa, a mi smo igrali onako kako je trebalo, kako sam očekivao", rekao je Spaleti.

Napoli će u revanšu igrati bez Angise, a Spaleti je naveo da je svaki izostanak u ovoj fazi sezone loš.

"Ali, imamo igrače koji mogu da ga zamijene i zbog toga smo tu gdje jesmo. Vjerujemo ekipi. Tužni smo što nećemo imati Angisu, jer se to čini nepravednim, ali ne možemo ništa da uradimo... Ne zavisi sve od jednog igrača, već od ispravnog načina razmišljanja, od karaktera tima", naveo je Spaleti.

Revanš utakmica igra se 18. aprila na stadionu "Dijego Armando Maradona", a pobjednik ovog duela će u polufinalu Lige šampiona igrati sa Interom ili Benfikom.

Bonus video: