Galtijea optužili da nije želio muslimane i tamnopute igrače, Burak Jilmaz ga brani

Miror prenosi da je trener Pari Sen Žermena primio više od 5.000 poruka tokom posljednja 24 sata, uključujući i prijetnje smrću

5400 pregleda 0 komentar(a)
Galtije tokom nedavnog meča sa Nicom, Foto: Reuters
Galtije tokom nedavnog meča sa Nicom, Foto: Reuters

Teške optužbe za trenera Pari Sen Žermena, a sve je navodno pokrenuo mejl poslat od bivšeg direktora Nice... Šef struke "svetaca" iz Pariza Kristof Galtije optužen je da dok je radio na Azurnoj obali u svom timu nije želio muslimane i tamnopute fudbalere.

Kako su objavili francuski mediji, nekadašnji sportski direktor Nice Žilijen Furnije poslao je direktoru INEOS kompanije (u čijem je vlasništvu Nica) Dejvu Brejlsfordu mejlu u kojem navodi kako je ostao šokiran kada mu je Galtije rekao da Nica ne smije da ima toliko muslimana i tamnoputih igrača.

Naravno, odmah je reagovao Galtije, koji je preko svog advokata demantova sve.

"Galtije je zatražio da se hitno pokrene sudski postupak, koji je utoliko neophodniji s obzirom na to da je od kada je objavljen navodni sadržaj bio meta nepodnošljivih prijetnji i uznemiravanja", navodi se u saopštenju advokata, koje je objavio Frans pres.

Miror prenosi da je trener Pari Sen Žermena primio više od 5.000 poruka tokom posljednja 24 sata, uključujući i prijetnje smrću.

U odbranu svog bivšeg trenera stao je turski napadač Burak Jilmaz, koji je sa Galtijeom u Lilu osvojio titulu u šampionatu Francuske.

"Kada sam pročitao vijesti osjetio sam potrebu da nešto da kažem. Radio sam sa Galtijeom i nikada nisam osjetio bilo kakvo negativno ponašanje od njega zbog moje vjere ili nacionalnosti. On je fantastičan trener i fantastična osoba", poručio je Jilmaz.

Bonus video: