Perin spektakularnim odbranama u finišu sačuvao Juve, Malasija i Megvajer tragičari na "Old Trafordu"

Odigrani prvi mečevi četvrtfinala Lige Evrope i Lige konferencija

10486 pregleda 0 komentar(a)
Slavlje fudbalera Juventusa, Foto: Reuters
Slavlje fudbalera Juventusa, Foto: Reuters

Fudbaleri Juventusa savladali su večeras u Torinu Sporting iz Lisabona (1:0), dok je Mančester junajted na "Old Trafordu" igrao neriješeno sa Seviljom (2:2) u prvim mečevima četvrtfinala Lige Evrope.

Italijanska ekipa je jedini gol postigla u 73. minutu - Dušan Vlahović je šutirao glavom nakon kornera, gostujući fudbaleri slabo reagovali, a najprisebniji bio Gati, koji je odbijenu loptu sproveo u mrežu.

Moglo je večeras u Torinu da bude više golova. Prvu šansu na meču nije iskoristio Kjeza, a onda su Morita, Gonkalveš i Koates propustili šanse da zatresu mrežu. Potom je u 33. minutu Santos šutirao, a defanzivci Juvea sa gol-linije izbacili loptu.

Nije Juventus briljirao, Sporting je imao dobre šanse, a najbolje u finišu, kada se istakao Matija Perin koji je krajem prvog poluvremena zamjenio Ščesnog. U drugom minutu sudijske nadoknade je za desetak sekundi imao dvije sjajne odbrane - prvo je zaustaio Gonkalveša, a onda i Beljerina.

A Mančester je od 21. minuta imao dva gola prednost protiv Sevilje, zahvaljujući Zabiceru, koji je bio strijelac u 14. i 21. minutu.

Sevilja je u samom finišu došla do remija - prvo je Malasija u 85. minutu postigao autogol, a onda je u trećem minutu sudijske nadoknade to isto uradio Megvajer.

Na utakmici Leverkuzena i Sen Žiloaza nije bilo pobjednika - 1:1.

Večeras su odigrani i prvi mečevi četvrtinala Lige konferencija, a rezultati su sljedeći: Gent - Vest Hem (1:1), Anderleht - AZ Alkmar (2:0), Bazel - Nica (2:2) i Leh - Fiorentina (1:4).

Bonus video: