FA Engleske neće pokrenuti postupak protiv sudije koji je udario Robertsona

"Sigurno nisam namjeravao da ostvarim bilo kakav kontakt sa Endijem dok sam povlačio ruku od njega i zbog toga sam se izvinio. Radujem se povratku suđenju utakmica"

4310 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Fudbalska asocijacija Engleske (FA) neće otvarati postupak protiv sudije Konstantina Hacidakisa, koji je, kako se čini, laktom udario u lice fudbalera Liverpula Endija Robertsona u poluvremenu utakmice sa Arsenalom u Premijer ligi.

Liverpul i Arsenal odigrali su prošlog vikenda neriješeno 2:2 na Enfildu, a incident se dogodio u poluvremenu utakmice. Dok su se kretali ka svlačionicama Robertson je prilazio Hacidakisu, koji je bio pomoćni sudija na toj utakmici, a ovaj je podigao ruku i čini se da je udario fudbalera u lice.

Robertson je tada dobio žuti karton zbog prigovora kod glavnog sudije Pola Tirnija.

Udruženje profesionalnih sudija tada je saopštilo da Hacidakis neće suditi dok traje istraga o incidentu.

Savez je naveo da je poslije pregledanja svih dokaza sa Enfilda odlučeno da protiv Hacidakisa neće biti pokrenut postupak.

"Naš sveobuhvatan proces uključivao je pregled detaljnih izjava Liverpula i Udruženja sudija, kao i višestrukih uglova video snimaka u vezi sa incidentom i okolnostima", navodi se u saopštenju FA, prenio je Skaj.

U saopštenju koje je objavilo Udruženje sudija, Hacidakis je rekao da se izvinio Robertsonu i da je sarađivao u istrazi.

"Sigurno nisam namjeravao da ostvarim bilo kakav kontakt sa Endijem dok sam povlačio ruku od njega i zbog toga sam se izvinio. Radujem se povratku suđenju utakmica", naveo je on.

Bonus video: