Galtije o optužbama za diskriminaciju: Duboko sam šokiran

RMC Sport i drugi francuski mediji objavili su sadržaj mejla koji je bivši sportski direktor Nice Žulijen Furnije na kraju prošle sezone poslao vlasnicima kluba, u kome se navodi da je Galtje rekao da u ekipi ima mnogo crnaca i muslimana. Galtje je vodio Nicu od juna 2021. do jula 2022. godine

5563 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Trener fudbalera Pari Sen Žermena Kristof Galtje rekao je danas da je duboko šokiran optužbama za diskriminaciju, dok je radio u prethodnom klubu Nici.

"Duboko sam šokiran riječima koje su mi pripisane i koje su neki prenijeli na neodgovoran način, a koje pogađaju u dubinu moje ljudskosti", rekao je Galtje na konferenciji za novinare uoči prvenstvene utakmice sa Lansom.

Predstavnik za medije Pari Sen Žermena, rekao je da klub podržava trenera i želi da se istina utvrdi.

RMC Sport i drugi francuski mediji objavili su sadržaj mejla koji je bivši sportski direktor Nice Žulijen Furnije na kraju prošle sezone poslao vlasnicima kluba, u kome se navodi da je Galtje rekao da u ekipi ima mnogo crnaca i muslimana. Galtje je vodio Nicu od juna 2021. do jula 2022. godine.

Taj imejl otkrio je nezavisni novinar Romen Molina, a agencija Frans pres nije uspjela da potvrdi autentičnost.

Tužilaštvo u Nici pokrenulo je preliminarnu istragu protiv Galtijea, koji je negirao sve optužbe.

"Ja sam dijete koje je odgajano u poštovanju prema drugima, bez obzira na njihovu boju, religiju. Cijeli moj život sam dijelio brigu i dobro sa drugima i ne mogu da prihvatim da se moje ime i moja porodica ovako prljaju", rekao je Galtje.

Pari Sen Žermen u subotu dočekuje Lans, drugoplasiranu ekipu od koje ima šest bodova više.

"Nisam pričao sa mojim igračima o ovoj temi, ali su mi tokom treninga odgovorili velikim trudom. Bilo je teško. U poslu nalazim utočište i da vam kažem, da je prijatno - nije. Ali trenuci provedeni sa igračima omogućili su mi da dam sebi oduška i da zaboravim na sve što je rečeno", rekao je Galtje.

Bonus video: