Pogled ka tituli: Budućnost protiv Dečića, Sutjeska domaćin Mornaru

Meridianbet 1. CFL, 30. kolo - Dečić u derbiju čeka Budućnost, Sutjeska u četvrtom pokušaju traži prvi trijumf protiv Mornara

11867 pregleda 2 komentar(a)
Petar Grbić (Budućnost) i Danilo Pešukić (Dečić), Foto: FSCG
Petar Grbić (Budućnost) i Danilo Pešukić (Dečić), Foto: FSCG

Mečevima 30. kola danas se nastavlja takmičenje u Meridianbet 1. CFL, a derbi je na Starom aerodromu - na terenu OFK Titograda, gdje će Dečić, bez prisustva navijača, ugostiti Budućnost (19 h).

Podgoričani imaju velike šanse da šesti put u istoriji osvoje titulu, jer imaju pet bodova više i utakmicu manje od Sutjeske, a ukoliko slave u derbiju napravili bi veliki korak ka tom cilju.

”Dečić je sastavljen od igrača koji imaju ozbiljan kvalitet. Sve kreće od Draška Božovića, na njega bi trebalo da obratimo pažnju. Trenutno smo prvi, tako će i da ostane”, rekao je lijevi bek Budućnosti Andrija Ražnatović.

Ekipa iz Tuzi je prethodnom kolu slavila prvi put poslije pet utakmica i upisala premijerni trijumf sa novim trenerom, Slovakom Jurajom Jarabekom. Tuzani su podigli formu i pokušaće na tom talasu da do kraja sezone izbore izlazak u Evropu, a do trofeja mogu u Kupu gdje ih čeka polufinalni dvomeč sa Sutjeskom.

”Očekuje nas velika utakmica. Kao i na svakom meču, tako i na ovom idemo na pobjedu. Fokusirani smo na Budućnost, nakon njih ćemo razmišljati o Kupu”, poručio je napadač Dečića Oliver Šarkić.

A Sutjeska će pokušati da prvi put ove sezone savlada Mornar (stadion kraj Bistrice, 13 sati). Nikšićani su u seriji od četiri meča bez pobjede, u tom periodu ne samo da su prepustili prvo mjesto Budućnosti, već su i prilično zaostali (pet bodova, uz utakmicu više), ali se i dalje nadaju da bi mogli do velikog preokreta u finišu sezone.

Moraju, međutim, da krenu sa pobjedama, počevši od današnjeg duela.

”Imamo priliku da upišemo prvu pobjedu protiv Mornara ove sezone i vjerujem da će tako biti. Spremni smo i pobijedićemo za navijače. Mornar ima dobar tim, igra čvrsto i ima dobrog napadača koji je postigao sedam golova”, aludirao je na Fatosa Bećiraja fudbaler nikšićkih “plavih” Ouijdi Sahli.

Mornar je nedavno u Baru velikim preokretom pobijedio Sutjesku - 3:2, bolji je na svom terenu bio i početkom avgusta prošle godine - 2:1, dok je u Nikšiću izvukao bod (1:1).

Bitan meč se igra u Pljevljima, gdje će Rudar ugostiti Iskru (16 h). Ekipa iz Pljevalja je pretposljednja na tabeli, ima bod više i utakmicu manje od Danilovgrađana i jasno je da današnja utakmica ima veliki značaj za obje ekipe. Trećeplasirani Arsenal će protiv Jezera na Kampu FSCG (16 h) pokušati da dodatno “podgrije” evropske ambicije, a slično je sa Petrovcem, koji dočekuje Jedinstvo Francu (19).

Parovi 30. kola

Sutjeska - Mornar (13 h)

Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica)

Rudar - Iskra (16)

Sudija: Nikola Cvijović (Budva)

Arsenal - Jezero (16)

Sudija: Dalibor Vujisić (Podgorica)

Petrovac - Jedinstvo Franca (19)

Sudija: Radoje Pajović (Podgorica)

Dečić - Budućnost (19)

Sudija: Radojica Klačar (Bar)

Bonus video: