Navas je čudo, ali nije mogao protiv Antonija

Junajted na krilima Brazilca savladao Notingem forest

2134 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Beta/AP
Foto: Beta/AP

Kad god je ove sezone Mančester junajted bio u krizi igre i rezultata, znalo se ko su dežurni krivci za stanje na "Old trafordu".

Dok je igrao stalno - to je bio Hari Megvajer, a kada je izgubio mjesto kod Erika ten Haga, kritičari su se obrušili na Antonija.

Novajlija iz Ajaksa i jeste imao periode kada je iritirao navijače, ali drugi dio sezone je period kada iz meča u meč pokazuje zašto su ga “crveni-đavoli” ljetos platili 95 miliona eura.

Brazilac je u nedjelju odigrao majstorski protiv Notingem foresta, bio je strijelac i asistent u pobjedi 2:0...

"On može sve na terenu", rekao je Ten Hag.

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

Navas (Notingem forest) - pravo je čudo kako su "šumari" bili u igri protiv Junajteda sve do 76. minutu. Kostarikanac je branio sve što je mogao, ali nije mogao da spriječi novi poraz.

ODBRANA

Stouns (Mančester siti) - efektan gol Lesteru, kojim je najavio rutinsku pobjedu, kao da je bio neka vrsta nagrade za fantastično izdanje protiv Bajerna u Ligi šampiona.

Injigo Martines (Atletik Bilbao) - polako se oprašta od dresa Atletika, jer na kraju sezone ide u Barselonu. Bio je jedna od najjačih karika tima u trijumfu nad Sosijedado u baskijskom derbiju.

SREDINA

Rajs (Vest Hem) - možda ne igra najbolju sezonu u karijeri, ali protiv Arsenala je imao ključnu ulogu u želji Dejvida Mojesa da "uguši" protivnika. Oduzeo je loptu Tomasu Partiju neposredno prije penala iz kojeg su “čekićari” smanjili na 2:1. Kasnije su zasluženo osvojili bod.

Golovin (Monako) - strijelac i jedan od najboljih u pobjedi “kneževa” nad Lorijenom kojom su se približili mjestu koje vodi u Ligu šampiona.

Asensio (Real Madrid) - daje ono što želi Karlo Anćeloti - kao rezervista je ove sezone u La Ligi dao sedam golova i imao četiri asistencije.

NAPAD

Grizman (Atletiko Madrid) - finiš sezone u španskom prvenstvu pripada Atletiku i Grizmanu, dvostrukom strijelcu protiv Almerije.

Votkins (Aston Vila) - raspucao se od kada je Vilu preuzeo Unai Emeri. Votkins je ove sezone u društvu najboljih engleskih golgetera u Premijer ligi.

Kramarić (Hofenhajm) - možda je Jan Zomer mogao bolje da reaguje, ali piše se da je Hrvat dao gol iz slobodnog udarca protiv Bajerna i zakinuo ga za dva boda.

Antoni (Mančester junajted) - bilo je nekoliko mečeva ove sezone u kojima je pokazao zašto je plaćen 100 miliona eura. Jedna od njih je bez dileme gostovanje u Notingemu, gdje je bio strijelac i asistent.

Verner (Lajpcig) - Bundesliga i Lajpcig su njegovo prirodno okruženje - za vikend je došao do brojke od 100 golova u njemačkom prvenstvu.

Bonus video: