Dečić ponovo vjeruje u Evropu

Tuzani u subotu nadigrali Budućnost (4:3), upisali drugu pobjedu zaredom u Meridianbet 1. CFL i sa mnogo optimizma čekaju sjutrašnji duel sa Sutjeskom u polufinalu Kupa

3356 pregleda 2 komentar(a)
Sedam golova u duelu Dečića i Budućnosti i velika pobjeda Tuzana, Foto: FSCG
Sedam golova u duelu Dečića i Budućnosti i velika pobjeda Tuzana, Foto: FSCG

Prošlo je 40 dana od posljednjeg poraza fudbalera Dečića i Meridianbet Prvoj crnogorskoj ligi. Tuzani su donedavno bili u seriji od pet remija, ali posljednja dva meča najavljuju bolje dane.

Tim slovačkog trenera Juraja Jarabeka je prvo u 29. kolu nadigrao Iskru u Danilovgradu, a u subotu je srušio lidera Budućnost - u sjajnoj utakmici punoj preokreta na terenu OFK Titograd slavio je 4:3.

Dečić je vodio 1:0 i 2:1, Budućnost dvadesetak minuta prije kraja preokrenula na 3:2, da bi domaćin zadao konačan udarac i došao do trijumfa golovima Milana Vušurovića i Olivera Šarkića.

- Prezadovoljni smo nakon pobjede protiv Budućnosti. Mislim da je bila jedna od ljepših utakmica u našoj ligi ove sezone - sa puno golova, preokreta i neizvjesnosti do samog kraja. Srećni smo jer smo krunisali agresivnu igru i vjerujem da smo zaslužili da slavimo, te da smo bili bolji taman za gol - rekao je Draško Božović, koji je u 7. minutu pogodio za 1:0.

Pobjeda nad Podgoričanima je bila prava uvertira za ono što slijedi već sjutra - Dečić u prvom meču polufinala Kupa gostuje Sutjesci.

- Mislim da ishod prve utakmice sigurno neće riješiti pitanje prolaska, bez obzira na to ko je domaćin. Ubijeđen sam da se sve rješava u revanšu, a nama je izgleda suđeno da - ako hoćemo u finale Kupa - moramo da eliminišemo Budućnost i Sutjesku. Nadam se da će biti sve kako treba, da ćemo ući u finale i da možemo do prvog trofeja u istoriji. Nemamo strah, idemo da se nadigravamo. Znamo da vrijedimo, u usponu smo forme tako da očekujem dobru utakmicu - istakao je Božović.

Dečić je u 1. CFL na četvrtom mjestu, ima bod manje od trećeplasiranog Arsenala. Plasman na evropsku scenu nije tako daleko kao što je nedavno izgledalo...

- Ja sam ubijeđen da ćemo na kraju sezone biti trećeplasirani. Zavisi, naravno, i od Kupa, jer znamo da osvajač tog takmičenja igra Evropu, pa se gubi to treće mjesto... Tako da je naš cilj da uđemo u finale Kupa i budemo treći u ligi, što bi bilo dovoljno za izlazak na evropsku scenu - istakao je Božović.

A Budućnost je drugi put u sedam dana primila četiri gola, nakon što je remizirala sa Petrovcem 4:4.

- Napad je uradio svoje, ali je timska igra u odbrani još jednom bila na jako lošem nivou. To je signal za sve nas da moramo da obratimo pažnju na te stvari - rekao je trener Miodrag Džudović poslije poraza od Dečića.

Budućnost ima dva boda više od Sutjeske na prvom mjestu, a sjutra igra odloženi meč 22. kola protiv Rudara u Pljevljima. Naravno, cilj Budućnosti je da dođe na mirnih plus pet.

- Tim koji se bori za titulu ne može da primi četiri gola i da ide na pobjedu. Smatram da nismo u tom segmentu odgovorili kako treba - zaključio je Džudović.

Sutjeska opet vjeruje, Brnović: Najbolji meč u 2. dijelu sezone

Sutjeska je u subotu prekinula seriju od četiri meča bez pobjede. Nadigrala je Mornar kraj Bistrice 4:1, iako je rano primila gol i bila prinuđena da juri protivnika.

Situaciju je pod kontrolom držao Tajron Konrad, strijelac het-trika i asistent kod gola Dušana Živkovića...

- Odigrali smo možda najbolju utakmicu u drugom dijelu sezone. Nismo je dobro otvorili, ali smo na vrijeme izjednačili i od tog trenutka kontrolisali situaciju. Stvarali smo šanse, postizali golove za razliku od prethodnih utakmica - rekao je trener Nenad Brnović.

Sutjeska sada misli na Kup i duel sa Dečićem u polufinalu.

- Moram da pohvalim igrače - pokazali su karakter i dali maksimum. Mornar je ekipa koja nam najmanje leži ove sezone. Bitno je da smo osvojili tri boda i u dobrom raspoloženju dočekujemo meč u Kupu protiv Dečića - poručio je Brnović.

Bonus video: