Budućnost protiv Rudara, Petrović: Nije lako igrati u Pljevljima, moramo da reagujemo

Ekipa Miodraga Džudovića u odloženom meču 22. kola Meridianbet Prve fudbalske lige sjutra (15) gostuje Rudaru

6504 pregleda 4 komentar(a)
Zoran Petrović, Foto: FK Budućnost
Zoran Petrović, Foto: FK Budućnost

Fudbaleri Budućnosti sjutra (15) gostuju Rudaru u odloženom meču 22. kola Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige.

Podgorički "plavi" u Pljevlja putuju nakon kiksa u prethodnom kolu i poraza u gostima od Dečića (4:3). Ekipa Miodraga Džudovića je i dalje lider, ima dva boda više od Sutjeske i utakmicu manje koju će odigrati sjutra.

“Čeka nas teška utakmica, jer se Rudar nalazi u dobrom momentu i to je ekipa sa dosta dobrih pojedinaca. Međutim, poslije ispuštene pobjede protiv Petrovca i poraza od Dečića, Budućnost mora da napravi dobru reakciju, iskoristi situaciju koju ima i poveća prednost na tabeli”, poručio je u razgovoru za klupski sajt Zoran Petrović.

Rudar se bori za ostanak, a u prethodnom kolu je savladao Iskru 3:1. Ekipa se nalazi na devetom mjestu s 30 bodova.

“Nikada nije lako igrati u Pljevljima, jer je Rudar kod kuće uvijek borbena i organizovana ekipa koja zna da igra teške utakmice. Protivnik se bori za opstanak, daće sve od sebe za bilo koji povoljan rezultat, a naročito jer im u goste dolazi najveći klub u državi. Svako ima motiv više kada igra protiv Budućnosti”, jasan je Petrović.

Budućnost je vezala dva meča bez pobjede, prije poraza od Dečića je remizirala sa Petrovcem.

“Petrovac i Dečić su za nas završena tema, svjesni smo grešaka i nastojaćemo da ih ispravimo”, rekao je Petrović.

Ofanzivac je govorio o pritisku kada igra za Budućnost.

“Sve je to normalno s obzirom na ime i veličinu kluba. Međutim, mislim da baš te utakmice sa najviše pritiska odigramo uvijek najbolje. Kažem, “pritisak” nije ništa strašno kada igraš za Budućnost, jednostavno to mora da nam posluži kao veća želja za dokazivanjem”, jasan je Petrović, koji je danas sa saigračima Petrom Grbićem, Đorđijem Pavličićem, Andrijom Ražnatovićem i Vladimirom Perišićem podržao akciju "Varvara" u dobrovoljnoj akciji davanja krvi.

Bonus video: