Budućnost ne bi da skroz otopi zalihu, danas se igraju dva zaostala meča 1. CFL

Dva meča iz 22. kola Meridian 1. CFL: Lider u Pljevljima, Jedinstvo čeka Jezero (15 h)

6641 pregleda 5 komentar(a)
Sa utakmice Budućnost - Rudar u prvom dijelu sezone, Foto: FSCG
Sa utakmice Budućnost - Rudar u prvom dijelu sezone, Foto: FSCG

Raspored i sticaj okolnosti - odlaganje martovskog meča 22. kola, tada zbog snijega u Pljevljima, uticao je na to da Budućnost i Rudar odigraju dva prvenstvena meča u razmaku od samo četiri dana. Danas pod Golubinjom, pa u nedjelju pod Goricom.

I za jedne i za druge, a u pitanju su dva od tri najtrofejnija klupa u Crnoj Gori, oba duela imaju veliki značaj. Podgoričani se bore za titulu, a Pljevljaci za opstanak.

Budućnost - gdje je odbrana?

Budućnost je bila na dobrom putu da se odlijepi na vrhu u odnosu na Sutjesku, prije dva kola imala je pet bodova više i danas je teoretski mogla da igra za (ne)dostižnih plus osam. Stvari su se, međutim, drastično promijenile u svega dva kola.

Tim Miodraga Džudovića je osvojio samo bod u minule dvije runde, na mečevima sa Petrovcem (4:4) i Dečićem (poraz 4:3) iako je oba puta u samom finišu bio u vođstvu i pred pobjedom. Umjesto da poveća prednost na vrhu, Budućnost zato danas igra da sačuva kakvu-takvu zalihu, jer je za dva kola čeka i gostovanje u Nikšiću. Podgoričani će u slučaju pobjede u Pljevljima biti na plus četiri, u slučaju remija na plus dva...

”Čeka nas teška utakmica, jer se Rudar nalazi u dobrom momentu i to je ekipa sa dosta dobrih pojedinaca. Međutim, poslije ispuštene pobjede protiv Petrovca i poraza od Dečića, Budućnost mora da napravi dobru reakciju, iskoristi situaciju koju ima i poveća prednost na tabeli”, poručio je napadač Budućnosti Zoran Petrović, strijelac šest golova i asistent kod sedam pogodaka u aktuelnoj sezoni.

Napad, dakle, nije problem Budućnosti, ali šta se dešava sa odbranom - sedam golova primljenih na dva posljednja meča su sve osim kompliment za tim koji želi titulu.

”Petrovac i Dečić su za nas završena tema, svjesni smo grešaka i nastojaćemo da ih ispravimo”, dodao je Petrović.

Rudar je napokon proradio na svom stadionu, u subotu protiv Iskre ostvario je možda i ključnu pobjedu za izbjegavanje posljednje pozicije i direktnog ispadanja. Na krilima tog trijumfa izabranici Dragana Aničića pokušaće da odigraju protiv Budućnosti i iznenade favorita.

Jezero - šta to bješe pobjeda?

Jedinstvo Franca i Jezero u Bijelom Polju (15 h) igraju direktan duel za opstanak i za Evropu, barem što se tiče domaćeg tima. Bjelopoljci bi, naime, u slučaju trijumfa stigli do diobe 3. mjesta sa Arsenalom.

Jezero je, s druge strane, u veoma lošoj seriji: čak osam utakmica bez pobjede vezao je tim Rada Petrovića, zbog kojeg je “debelo” u baraž zoni, a mogao bi da strahuje i od direktnog ispadanja ako uskoro ne popravi formu.

Bonus video: