Real i Milan - kraljevska klasa Evrope

"Napoli je jak, dominira u Italiji, ali Liga šampiona je Liga šampiona i Milan je Milan", riječi su trenera Milana Stefana Piolija, nakon revanša u Napulju

7327 pregleda 5 komentar(a)
Slavlje fudbalera Reala u Londonu, Foto: Reuters
Slavlje fudbalera Reala u Londonu, Foto: Reuters

Za njih ove godine neće biti fešte kada je u pitanju domaći šampionat, u Španiji i Italiji pružiće ruku boljem - Barseloni i Napoliju. Ali, kada igrači u bijelim i crveno-crnim dresovima čuju himnu Lige šampiona onda se sve mijenja.

Real Madrid i Milan su kraljevska klasa Evrope, dva su giganta sa najviše pehara Lige (Kupa) šampiona (blankosi 14, rosoneri sedam), a da imaju poseban odnos za Uefinom elitom pokazali su i u četvrtfinalu - u mečevima koji odvajaju velikane od ostalih.

Milan možda nije odigrao dva spektakularna meča, ali je novog prvaka Italije Napoli naučio kako se igra u Evropi. Slično je bilo i sa Realom, protiv kojeg je Čelsi imao svojih (dobrih) šansi, ali na kraju ukupnih 4:0 možda i najbolje govore o tom dvomeču.

"Napoli je jak, dominira u Italiji, ali Liga šampiona je Liga šampiona i Milan je Milan", riječi su trenera Milana Stefana Piolija, nakon revanša u Napulju.

I dok se Milan u polufinale Lige šampiona vratio nakon teških godina i prvi put od daleke 2007, Real nastavlja da dominira evropskim fudbalom.

"Kralj produžava svoj režim", slikovita je madridska "Marka".

Još jedan dobro poznati madridski sportski list "As", podsjeća da je Real u posljednjih 13 godina čak 11 puta stigao do polufinala Lige šampiona, a naslovnicu je posvetio dvostrukom strijelcu u Londonu Rodrigu.

Kada su u pitanju mediji iz Italije, "Gazeta delo sport" klub iz Lombardije naziva "milanskim lavom", a istovremeno povezuje "rosonere" i nekadašnjeg trenera tog kluba, a sada šefa struke Reala, Karla Anćelotija - za koje navodi da u sebi imaju DNK Lige šampiona.

"Korijere delo Sport" piše da je "đavo tu", aludirajući na nadimak Milana.

Spaleti: Ovo je sramota; Čelsi ruši negativne rekorde

Kada su u pitanju poraženi četvrtfinalisti, u Napulju su ljuti na sudiju Simona Marcinjaka, koji nije svirao očigledan penal za Napoli nakon što je Rafael Leao srušio Irvinga Lozana.

"Ovo je nepravda. Nisu nam svirali čist penal, jer kod starta se nije radilo o kontanku već o klasičnom udarcu", grmio je nakon meča trener Napolija Lućano Spaleti.

S druge strane, Čelsi se vratio u realnost, a to je da je ove sezone daleko od bilo kakvih ozbiljnih priča.

Uz to, "plavci" nastavljaju da ruše negativne rekorde, pa su tako izgubili četiri uzastopna meča u svim takmičenjima prvi put od novembra 1993. godine, dok nisu uspjeli da postignu gol na 18 i više mečeva u sezoni, prvi put od 1980/81.

Bonus video: