Dečić želi het-trik u finalu Kupa, Arsenal ili Iskra pišu istoriju

Prvi mečevi polufinala Kupa Crne Gore u fudbalu: Sutjeska jedina u igri za oba trofeja, ali mora da prebrodi Dečić. Danilovgrađani protiv Tivćana za prvo finale. Oba meča počinju u 18 sati

3386 pregleda 2 komentar(a)
Sutjeska je jedina u igri za oba trofeja, Foto: FSCG
Sutjeska je jedina u igri za oba trofeja, Foto: FSCG

Sutjeska je jedini crnogorski tim koji je u igri za trofej na oba fronta, ali ako želi pehar u Kupu moraće da preskoči Dečić - ekupu koja je dvije prethodne godine stizala do finala najmasovnijeg takmičenja. Sa druge strane, Iskra ili Arsenal pišu istoriju - nijedan od ta dva tima još nije igrao finale Kupa samostalne Crne Gore. Danilovgrađani će pokušati da se dočepaju završne predstave iz trećeg polufinala (prethodne dvije sezone gubili su od Dečića), a Tivćeni iz prvog.

Prve utakmice polufinala Kupa igraju se danas u 18 sati kraj Bistrice i na stadionu “Braće Velašević”, revanši su za 14 dana.

Dečić u naletu, ali i Sutjeska se budi

Nikšićani su u subotu savladali Mornar 4:1, prekinuli niz od četiri meča bez pobjede u domaćem šampionatu i vratili se u trku za titulu, ali i podigli raspoloženje pred Kup duele sa Dečićem. Trener Nenad Brnović, međutim, ukazuje na greške:

”Protiv Dečića ne bi smjele da nam se dogode greške kakve smo pravili protiv Mornara”.

Dečić je u prethodnom kolu savladao Budućnost (4:3), vezao drugu pobjedu nakon pet remija, a poput Sutjeske, ima najveće ambicije u Kupu.

”Dečić je ušao u seriju dobrih rezultata, savladali su Budućnost. Međutim, iako je rival u odličnoj formi, uvjeren sam da možemo do pobjede koja bi nas za korak približila trofeju”, poručio je Brnović.

Sutjeska je 2017. godine osvojila trofej u Kupu, a 2007. u finalu izgubila od Rudara.

”Dečić je ozbiljna ekpa za naše prilike. Ni oni nisu bili u dobrom ritmu u drugom dijelu, ali su posljednjih nekoliko kola pokazali kvalitet, savladali su Budućnost. Dolaze u dobrom raspoloženju, imaju velike ambicije i očekuje nas teška utakmica, puna ritma. Igramo pred našim navijačima i mislim da, ako budemo igrali kao protiv Mornara, da ćemo se mi pitati”, poručio je vezista Sutjeske Jovan Nikolić, koji se zimus iz Dečića vratio u Nikšić.

Fudbaleri Dečića motivisani i puni samopouzdanja nakon trijumfa protiv Budućnosti stižu u Nikšić.

”Pred nama je finiš sezone, borba za treće mjesto i učešće u polufinalu Kupa. Utakmica sa Sutjeskom će biti teška. Znamo da je to dobra ekipa sa dobrim igračima. Ali, igraju se dva meča, daćemo sve od sebe da prođemo u finale”, rekao je kapiten Tuzana Džonatan Drešaj.

Energija Arsenala ili iskustvo Iskre?

Arsenal je, barem po položaju na prvenstvenoj tabeli, ali i po međusobnom skoru ove sezone (sve tri pobjede) favorit protiv Iskre, sastaju se treći i posljednji, prednost Danilovgrađana moglo bi da bude iskustvo - ovo im je, naime, treće vezano polufinale, u kojem su se Tivćani našli prvi put.

”Arsenal je favorit, a to pokazuju dosadašnji rezultati u prvenstvu. Ali, Kup je specifično takmičenje, u kojem je sve moguće. Igraju se dvije utakmice, nastojaćemo da pružimo što bolju igru u prvom meču i ostvarimo pozitivan rezultat pred revanš”, kazao je trener Iskre Mladen Lambulić.

Tivćani bi, s druge strane, istorijsku sezonu, prvu u eliti, mogli da učine još boljom. Treći su na tabeli, kucaju na vrata finala Kupa. Iskru su pobijedili sva tri puta u prvenstvu ove sezone.

”Očekuje nas vrlo važna, atraktivna utakmica. Sa Iskrom smo ove sezone odigrali tri ravnopravna meča u domaćem šampionatu. Pokušaćemo da prođemo u finale. Iskra je u rezultatskoj krizi, ali to neće uticati na našu pripremu meča. Protivnik je po mjeri. Neće biti lako, ali ćemo pokušati da se plasiramo u finale”, rekao je trener Arsenala Radisav Dragićević.

Bonus video: