Trka za titulu u CFL, ko s kim do kraja: Igraće se još jedan derbi

Nakon 30 kola u Meridianbet Prvoj crnogorskoj fudbalskoj ligi Budućnost ima tri boda više od Sutjeske, ali i bolji međusobni skor

12974 pregleda 1 komentar(a)
Sa meča Sutjeske i Budućnosti u Nikšiću u prvom dijelu sezone, Foto: FSCG
Sa meča Sutjeske i Budućnosti u Nikšiću u prvom dijelu sezone, Foto: FSCG

Do kraja sezone u Meridianbet Prvoj crnogorskoj fudbalskoj ligi ostalo je šest kola, a trka za titulu mogla bi da se vodi do samog kraja.

Budućnost je prije 10 dana bila u sjajnoj situaciji - ekipa Miodraga Džudovića je nakon remija sa Petrovcem (4:4) imala pet bodova više i utakmicu manje od Sutjeske. Činilo se da će sve brzo biti gotovo.

Ipak, bio je to početak krize Podgoričana. Budućnost je u prethodnom kolu ponovo primila četiri gola, ovog puta od Dečića i izgubila (4:3), a danas je u zaostalom meču 2:2 kola remizirala sa Rudarom u Pljevljima, pa razlika sada iznosi samo tri boda u korist podgoričkih "plavih" - 57 naspram 54.

Sutjeska je u prethodnoj rundi slavila protiv Mornara 4:1 i prekinula niz od četiri meča bez pobjede.

Crnogorski rivali će do kraja sezone odigrati još jedan međusobni meč - za deset dana u Nikšiću u okviru 32. kola. Prije toga Budućnost će u Podgorici ugostiti Rudar, dok Sutjeska gostuje Iskri.

Treba spomenuti da bi u slučaju da obje ekipe budu izjednačene na vrhu, titulu osvojila Budućnost, koja je bolja u međusobnom skoru. Džudovićeva ekipa je dva puta slavila (2:0, 1:0), a jedan meč je završen neriješeno (1:1).

BORBA ZA TITULU - KO S KIM DO KRAJA

31. KOLO

Iskra - Sutjeska

Budućnost - Rudar

32. KOLO

Sutjeska - Budućnost

33. KOLO

Dečić - Sutjeska

Budućnost - Arsenal Tivat

34. KOLO

Jedinstvo Franca - Budućnost

Sutjeska - Rudar

35. KOLO

Sutjeska - Petrovac

Budućnost - Jezero

36. KOLO

Mornar - Budućnost

Arsenal Tivat - Sutjeska

Bonus video: