Jedinstvo na diobi treće pozicije, Koraću još osam golova do rekorda

Jedinstvo Franca se pobjedom nad Jezerom (2:1) bodovno izjednačilo sa Arsenalom na trećem mjestu, Žarko Korać postigao 102. prvoligaški gol, dva na debiju Lazara Šekularca

10591 pregleda 4 komentar(a)
Korać dodao još dva pogotka na impozantnom kontu, Foto: FSCG
Korać dodao još dva pogotka na impozantnom kontu, Foto: FSCG

Jedinstvo Franca je kao pobjednik drugoligaškoga karavana ušlo u Meridianbet 1. CFL, a status prvoligaša je potom kroz baraž obezbijedio Arsenal.

Te dvije ekipe su najveći hit u domaćoj eliti, a senzacionalno su na diobi trećeg mjesta nakon današnje pobjede Jedinstva nad Jezerom u zaostaloj utakmici 22. kola (2:1)-

I opet je igrač odluke bio veteran, Žarko Korać koji je postigao oba pogotka za domaći tim - u sedmom, pa 56. minutu.

Sve što su gosti iz Plava uspjeli je da smanje u finišu preko Toškovića.

A Korać je drugi strijalac lige sa 12 golova, drugi je i u "vječitom" poretku, pošto je postigao 102 gola u najjačem domaćem takmičenju u svojoj šestoj sezoni, ako se ne računaju par mjeseci u Grblju za koji je postigao tri gola.

Ispred njega je sa 110 pogodaka na vječitoj listi samo Admir Adrović.

Utakmica će biti upamćena i po debiju kadetskog reprezentativca Lazara Šekularca, kojem je Vuko Bogavac ukazao šansu u posljednjih desetak minuta umjesto veziste Luke Đorđevića.

Jezero je u krizi - deveti uzastopni meč bez pobjede, a šansa za popravni stiže u nedjelju, opet protiv Jedinstva, ovoga puta u Beranama.

Bonus video: