Sutjeska i Arsenal u predvorju finala Kupa

Sutjeska - Dečić 3:1, Iskra - Arsenal 1:3 u prvim mečevima polufinala. Revanši su 3. maja

11554 pregleda 16 komentar(a)
Tivćani sanjaju otvorenih očiju, Foto: FSCG
Tivćani sanjaju otvorenih očiju, Foto: FSCG

Sutjeska i Arsenal blizu su plasmana u finale fudbalskog Kupa Crne Gore, epilog je prvih, vatrenih polufinalnih duela.

Oba tima ulaze u revanše sa po dva gola prednostost, nakon istovjetnih pobjeda od po 3:1 - Sutjeske protiv Dečića u Nikšiću, Arsenala nad Iskrom u Danilovgradu.

Poseban razlog za slavlje imaju Tivćani, koji u prvoj sezoni u eliti ikada sanjaju otvorenih očiju. Izabranici Radisava Dragićevića su treći u prvenstvu, a sada su i u predvorju finala Kupa - u oba slučaja, na korak od plasmana na evropsku scenu.

Ivan Bulatović se poigravao sa odbranom Iskre u prvom poluvremenu, postigao je dva sjajna gola i gotovo riješio dvomeč. Kada je Jasmin Muhović početkom nastavka plasirao loptu u mrežu za 0:3, Tivćani su mogli da otvore šampanjac, a tanku nadu Iskri vratio je Petar Pavlićević, koji je smanjio na 1:3.

Iskra igra očajno, posljednja je na tabeli i glavni kandidat za ispadanje, a utjehu nije pronašla ni u Kupu.

Sjajan meč igran je na stadionu kraj Bistrice, gdje je Sutjeska protiv Dečića stigla do prednosti koju je i priželjkivala prije meča, a uoči revanša 3. maja - 3:1.

Izabranici Nenada Brnovića bili su mnogo bolji u prvom poluvremenu, a dominaciju, uz nekoliko šansi, krunisali su pogotkom Vuka Strikovića u 34. minutu, udarcem sa ivice šesnaesterca.

Ulazak Andreja Bajovića i Ilira Camaja ubrazao je igru Dečića u drugom poluvremenu, ali je je do drugog gola stigla Sutjeska, nakon penala na koji su gosti imali mnogo primjedbi - navodni faul Tućija nad Sahlijem i realizacija Tajrona Konrada.

U 83. minutu Tuzani su smanjili na 2:1 - sjajan volej Camaja, nakon centaršuta Vucaja, i taman kada se činilo da će putovati kući sa pristojim porazom, stigao je treći gol Nikšićana.

"Projektil" rezerviste Igora Pajovića sa 20-ak metara, samo minut kasnije - lopta se od stative odbila u mrežu za veliko slavlje fudbalera Sutjeske.

Nije sve riješeno, ali će Dečić 3. maja imati težak zadatak da nadoknadi dva gola minusa i treći put se zaredom nađe u finalu Kupa.

Rezultati

SUTJESKA - DEČIĆ 3:1

Vuk Striković 34, Tajron Konrad (penal) 69, Igor Pajović 84. - Ilir Camaj 83.

ISKRA - ARSENAL 1:3

Pertar Pavlićević 66. - Ivan Bulatović 15, 39, Jasmin Muhović 48.

Revanši su 3. maja

Bonus video: