Sutjeska gleda ka finalu, Brnović: Ništa nije gotovo

Sutjeska večeras u Nikšiću u prvom polufinalnom meču Kupa Crne Gore savladala Dečić 3:1

5715 pregleda 8 komentar(a)
Nenad Brnović, Foto: FSCG
Nenad Brnović, Foto: FSCG

Fudbaleri Sutjeske napravili su veliki korak ka plasmanu u finale Kupa - ekipa Nenada Brnovića savladala je večeras u Nikšiću u prvom polufinalnom meču Dečić 3:1, nakon Mornara u prvenstvu upisala još jednu pobjedu i još jednom potvrdila da je rezultatska kriza prošlost.

Ekipa Nenada Brnovića je povela u 34. minutu kada je Dušan Živković asistirao Vuku Strikoviću, a napadač Nikšićana sa ivice šesnaesterca postigao gol. Sutjeska je bila bolja u prvom dijelu, igrala dobro, a prema riječima trenera Brnovića zaslužila i da poslije 45 minuta ima ubjedljiviju prednost.

"Mislim da smo večeras u prvom poluvremenu bili dominantni i da smo već tada morali da vodimo sa dva gola razlike. U drugom poluvremenu je Dečić bio za nijansu bolji. Odlučiće revanš. Rezultat je dobar, ali ništa nije govoto. Dečić ima individualni kvalitet, ali ako ponovimo ovakvo zalaganje i htjenje možemo do finala", rekao je Brnović nakon meča.

Nikšićani su prednost duplirali u 69. minutu kada je Tući oborio Sahlija, a Konrad realizovao penal i nastavio golgetersku seriju.

Dečić je u nastavku bio ofanzivniji, Tuzani su ubrzali igru i smanjili 84. minutu preko Ilija Camaja.

Ipak, minut kasnije Sutjeska je vratila plus dva, a strijelac je bio mladi reprezentativac Igor Pajović, koji je sjajnim udarcem sa preko 20 metara postavio konačan rezultat.

"Vrhunska utakmica. U prvom poluvremenu je Sutjeska bila bolja, imala više šansi. U drugom smo napravili promjene, igrali odlično, smanjili preko Camaja. Moram da vidim ovu situaciju koja je prethodila penalu. Idemo dalje, imamo revanš", rekao je trener Dečića Juraj Jarabek.

Revanš je trećeg maja.

Bonus video: