Arsenal u misiji: Od 2. lige do Evrope za samo godinu

Tivćani igraju istorijsku sezonu, treći su u prvenstvu, na korak od finala Kupa, napadač Ivan Bulatović ubijeđen - igraćemo evropske kvalifikacije

6284 pregleda 21 reakcija 21 komentar(a)
Blistao protiv Iskre u polufinalu: Ivan Bulatović, napadač Arsenala, Foto: FSCG
Blistao protiv Iskre u polufinalu: Ivan Bulatović, napadač Arsenala, Foto: FSCG

Od strepnje u baražu za premijerni ulazak u elitu prošle sezone, do šanse da se za samo godinu ostvari do skoro nezamislivo - plasman u evropske kvalifikacije!

To je put koji je prošao tivatski Arsenal za samo deset mjeseci.

U završnicu prvenstva izabranici Radisava Dragićevića ulaze sa trećeg mjesta, koje bi moglo da donese Evropu, dok u Tivtu više niko i ne sumnja u istorijsko - prvo finale Kupa Crne Gore.

Nakon pobjede u prvoj utakmici polufinala protiv Iskre u Danilovgradu (3:1), a posebno fantastične igre, i zaista je potrebno čudo da Arsenal ispusti plasman na završnu predstavu Kupa i najljepšu utakmicu koju crnogorska klupska scena može da ponudi.

Ivan Bulatović, junak trijumfa nad Iskrom, ne samo zbog dva postignuta gola - prvog na asistenciju Alekse Ćetkovića, drugog nakon fantastičnog solo-prodora i efektnog šuta od prečke, nema dilemu - Arsenal će igrati u Evropi!

- Sve je na našoj strani, kvalitet igre, raspored u prvenstvu, ali i najbitnije - zajedništvo! Od prvobitnog cilja, ostanka na domaćoj prvoligaškoj sceni, podigli smo visoko ljestvicu, ali nimalo pretjerano, već je to realnost. Idemo na trofej u Kupu, i plasman na treće mjesto - kazao je 27- godišnji Bulatović.

U prilog uspjehu Tivćana naročito ide laka pobjeda na stadionu “Braće Velašević”.

- Iskreno, nismo očekivali tako otvorenu igru i remi je bio prihvatljiv, ali sada nam kao bonus dođe pobjeda koja će nam omogućiti manju potrošnju u revanšu, ali i naš raspored je do kraja šampionata lakši u odnosu na rivale. Dečić, Petrovac sa sjajnim rosterom i odlično Jedinstvo su nam konkurenti za treću poziciju, ali nam u prilog ide da smo bolji u međusobnim utakmicama. Interesantno, teže nam ide protiv timova koji su u donjoj polovini tabele. Mi smo protiv Jezera napokon uspjeli da slavimo i još je potrebno da otključamo taj rebus igre Rudara, koji nam je najneugodniji rival ove sezone - objasnio je Bulatović.

A baš iz škole fudbala Rudara krenuo je fudbalski razvoj Kolašinca Ivana Bulatovića, koji je pravu afirmaciju doživio tek u ovoj sezoni sa po pet prvoligaških golova i asistencija, te dva gola u posljednjoj Kup utakmici.

- Bila je to dobra odluka da iz Gorštaka pođem da učim u Rudaru, za koji sam u mlađim kategorijama postigao 20-ak golova. Bile su efikasne i sezone u Bokelju, a sa Podgoricom, Mornarom i Arsenalom sam uspio da izborim status prvoligaša, doduše moj doprinos u Baru i nije bio veliki jer sam morao na operaciju meniskusa desnog koljena. Ipak, srećna je okolnost bila da nisu oštećeni prednji ligamenti a tokom oporavka sam značajno unaprijedio igru lijevom nogom - objasnio je Bulatović.

Iako je bio u prilici da protiv Iskre kompletira prvi het-trik, njegov udarac glavom završio je iznad prečke, a grešku defanzivca domaćih u izglednoj šansi riješio je dodavanjem saigraču u boljoj poziciji.

- Uopšte nije važan lični, već rezultat ekipe. Mi smo porodica, nerijetko čak članovi uprave treniraju sa nama a drugarski je i odnos trenera Radisava Dragićevića i pomoćnika Boža Tujkovića, dok mi je posebno drago da je stručni štab pojačan i Milošem Nikezićem, sa kojim sam uspješno radio u Bokelju. Radi se i na infrastrukturi i klub napreduje. I naša igra, uz sjajnu atmosferu, daje nam za pravo da ne respektujemo nikog, a daje nam i optimizam za uspjeh u Kupu i šampionatu - zaključio je Bulatović.

Primijećen kasno, ali ne gubi nadu: Reprezentacija je san

Uzlet Arsenala neminovno je uz klupske podigao i ličnu ambiciju. To ne krije ni Ivan Bulatović, jednako koristan u špicu ili kao “paker” iza napadača.

- Naravno da su nam uspjesi sa direktnim konkurentima i favoritima znak ne samo većih klupskih, nego i ličnih ambicija. Tačnije, nade da se dođe i do poziva za reprezentaciju, što je svakom igraču san. Potrebno je, naravno, i sreće. Eto, naš najbolji igrač Danilo Bakić je prošao mlađe selekcija, ali uslijedila je operacija jednog, pa drugog koljena... Sada je opet jedan od najboljih u ligi i nije isključeno da napravi još jedan iskorak - kaže Bulatović, koji ima 27 godina, ali ne gubi nadu.

- Nisam primijećen u mlađim kategorijama, Iako sam davao golova, ali ne gubim nadu i radim na tome da budem još bolji i napredujem. Možda od naredne sezone budem igrao vani, ali je sada bitno da izborimo Evropu, a i u Arsenalu je odlično. I biće sve bolje - Smatra Bulatović.

Bonus video: