Dardai: Jovetić je naš najbolji igrač, prava "desetka" koja može da napravi razliku u borbi za opstanak

"Kada neko ima problema sa mišićima, onda morate da razmislite da li da ga ubacite na pola sata i rizikujete povredu ili treba da se oporavi kako treba. To drugo bi bilo poželjno, prije svega, jer se Herta bori za opstanak i pred nama je još važnih utakmica"

11314 pregleda 2 komentar(a)
Jovetić, Foto: Hertha BSC/Twitter
Jovetić, Foto: Hertha BSC/Twitter

Majstorski dribling na malom prostoru, pa "projektil" pored trojice defanzivaca Šalkea... Ono što Crna Gora odavno zna, Njemačka je ponovo vidjela prošlog vikenda - kada nije povrijeđen Stevan Jovetić je svjetska klasa.

Ipak, evro-gol našeg kapitena nije bio dovoljan njegovoj Herti, pa je nakon ubjedljivog poraza od Šalkea (5:2) očekuje paklen put do opstanka u Bundesligi.

Klub iz Berlina zbog svega u finišu sezone je promijenio trenera - treći put na klupu Herte sjela je igračka legenda ovog tima Pal Dardai, mađarski stručnjak koji je oduševljen kvalitetima crnogorskog fudbalera.

"On je najbolji igrač Herte", poručio je Dardai na pres konferenciji pred meč sa Verderom (subota, 15.30h), a prenosi rbb24.

"Berliner Kurier" podsjeća da je Dardai i u svom drugom mandatu, prije dvije godine slično govorio o Jovetiću.

"Dugo već nismo imali tako dobrog fudbalera - sa njim možete da pravite strategiju. Ima kontrolu lopte kakvu je malo ko u Herti imao u posljednjih 30 godina", rekao je tada Dardai.

Mediji u Njemačkoj pišu da Jovetić može da igra kao drugi napadač, ali da će kod Dardaija vjerovatno biti "desetka" - iza jednog špica.

Jedini problem trenutno je što Jovetić još nije potpuno spreman.

"Kada neko ima problema sa mišićima, onda morate da razmislite da li da ga ubacite na pola sata i rizikujete povredu ili treba da se oporavi kako treba. To drugo bi bilo poželjno, prije svega, jer se Herta bori za opstanak i pred nama je još važnih utakmica. Naravno, odluka će zavisiti od njegovog osjećaja - ako on da zeleno svjetlo onda će biti u sastavu. Uostalom, zajedno ćemo odlučiti", navodi Dardai, a prenosi "ligainsider.de".

U jedno je trener Herte siguran...

"Ako ga zaobiđu povrede, imaćemo pravu 'desetku' koja može da napravi razliku u finišu sezone i borbi za opstanak“, rekao je Dardai.

Njemački mediji dodaju da postoje dobre šanse da Jo-Jo od prvog minuta sjutra napadne Verder. Herta na posljednjem mjestu Bundeslige očajnički želi bodove.

Bonus video: