"Bili" razbili i Milan, u finalu Lige šampiona juniori Hajduka igraju sa AZ Alkmarom

Ekipa Hajduka do 19 godina slavila protiv Milana u Ženevi (3.1), za tri dana u finalu Lige šampiona za mlade rival je AZ Alkmarom

11547 pregleda 3 komentar(a)
Jere je najavio još jedno veliko iznenađenje splitskih "bilih", Foto: UEFA
Jere je najavio još jedno veliko iznenađenje splitskih "bilih", Foto: UEFA

Osvajači svjetskih srebra i bronze, "vatreni" ne treba da brinu za budućnost - juniori splitskog Hajduka plasirali su se u finale Lige šampiona za ekipe do 19 godina. U Ženevi su "bili" razbili Milan - 3:1.

U finalu za tri dana u Ženevi za naslov prvaka Evrope Hajduk će igrati protov holandskog AZ Alkmara, koji je penalima bio bolji od Sportinga (2:2).

Hajdukovi juniori imali su podršku oko 5.000 navijača i svoje "torcide" protiv milanskog giganta, na čijim su krilima nadigrali još jednog velikana - nakon Šahtjora, Mančester sitija i Borusije Dortmund.

U prvom poluvremenu su oba tima imala po jednu veliku šansu, Milan prečku Kuenke.

U nastavku su "bili" igrali angažovanije i u 51. minutu poveli - Roko Brajković je stigao loptu prije izlaska u aut, ušao u kazneni prostor i pronašao usamljenog Jere Vrcića, čijem golu je pomogao manevar Mate Antunovića da odvuče dva čuvara.

Imao je potom Milan par šansi, nije ih iskoristio i ekipa Marjana Budimira je kaznila u 69. minutu - Brajković je izveo korner a američki vezista Puktaš glavom udvostručio prednost.

Na 3:0 povisio je 10 minuta kasnije Šimun Hrgović .

Milan je preko Zerolija je u 83. minutu postigao počasni pogodak.

Bonus video: