"Ludi" meč u Londonu, Arsenal u foto-finišu od 1:3 do 3:3, piše se, ipak - kiks (VIDEO)

Posljednjeplasirani tim odolio na "Emirejtsu" - Mančester siti sa pet bodova manje i dva zaostala meča sada ima sve u svojim rukama

15838 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Arsenal je odigrao 3:3 protiv posljednjeplasiranog Sautemptona na "Emirejtsu" i dodatno usporio u šampionskoj trci, nakon remija 2:2 sa Vest Hemom prošlog vikenda.

Drugoplasirani Mančester siti ima pet bodova, ali i dva meča manje - sve je, dakle, nakon duže vremena u ruka tima Pepa Gvardiole, koji bi teoretski izbio na prvo mjesto sa pobjedama u zaostalim utakmicama.

Prije toga, međutim, treba da se odigra i veliki derbi - Mančester siti je već u srijedu veče domaćin Arsenalu.

Reklo bi se da je jedina prednost "tobdžija" to što im je ostala samo Premijer liga, za razliku od Sitija kojeg čeka paklena završnica u tri takmičenja - u prvenstvu, Ligi šampiona i FA Kupu.

Ekipa Mikela Artete može da bude i zadovoljna bodom u "ludom" meču u sjevernom Londonu, u kojem su gosti do 88. minuta vodili 3:1.

U nestvarnoj završnici Arsenal je smanjio na 2:3 preko Edegora, izjednačio na 3:3 u 90. minutu preko Sake, a onda je u nadoknadi koja je trajala devet minuta mogao i do preokreta - Trosar je pogodio prečku, a udarac Nelsona skrenuo jedan gostujući fudbaler taman toliko da lopta završi pored stative.

"Sveci" su poveli već u 27. sekundi minutu golom Karlosa Alkarasa, nakon velike greške golmana domaćih Ramsdejla, a onda je nekadašnji veliki talenat Arsenala Teo Volkot u 14. minutu gurnuo svoj bivši tim u provaliju - pogodio je za 0:2.

Kada je Martineli već u 14. minutu smanjio na 1:2 činilo se da Arsenal može do preokreta kakav je već jednom napravio ove sezone (od 0:2 do 3:2 protiv Bornmuta).

Ipak, gosti su se uspješno branili, a pritisak koji imaju igrači Arsenala veći je kako se bliži kraj sezone.

A kada je Hrvat Duje Ćaleta-Car nakon kornera u 66. minutu pogodio za 1:3, činilo se ovoga puta da gosti nose tri velika boda nade u borbi za opstanak.

Nisu se, ipak, dali Artetini momci, veliki pritisak u finišu umalo je rezultirao preokretom za pamćenje.

Ostalo je 3:3, a uprkos svemu - piše se kiks za domaće...

Bonus video: