Budućnost savladala Rudar, Sutjeska slavila u Danilovgradu, Dečić ubjedljiv

U Meridianbet Prvoj crnogorskoj fudbalskoj ligi odigrani mečevi 31. kola

57574 pregleda 48 reakcija 28 komentar(a)
Radost fudbalera Sutjeske u Danilovgradu, Foto: FSCG
Radost fudbalera Sutjeske u Danilovgradu, Foto: FSCG
Ažurirano: 23.04.2023. 22:48h

Stanje na tabeli nakon 31. kola Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige je nepromijenjeno - Budućnost je večeras na Gradskom stadionu u Podgorici savladala Rudar (2:1) i zadržala tri boda više od Sutjeske koja je u Danilovgradu savladala Iskru (2:0).

Najveći crnogorski klubovi odigraće naredne subote u Nikšiću posljednji derbi u ovoj sezoni, nakon kojeg bi, možda, moglo da bude jasnije ko će osvojiti titulu.

Podgorički "plavi" su večeras poslije sedam minuta imali dva gola prednosti - oba pogotka su postigli nakon napada sa lijeve strane, a strijelci su bili Marko Pavlovski i Vasilije Adžić.

Rudar je smanjio u posljednjem minutu prvog dijela kada je nakon kornera gol glavom postigao Ljubomir Pejović.

Fudbaleri Budućnosti
Fudbaleri Budućnostifoto: FSCG

Nastavak nije bio toliko sadržajan, nije bilo ni izglednih šansi, pa je ekipa Miodraga Džudovića prekinula niz od tri meča bez pobjede.

Sutjeska je u Danilovgradu stigala do prve pobjede bez primljenog gola u drugom dijelu sezone, a strijelci su bili Tajron Konrad i Anto Babić.

Ekipa Nenada Brnovića je vezala drugu pobjedu u šampionatu, dok je Iskra pretrpjela četvrti poraz zaredom. Iskra je posljednji trijumf u Meridianbet 1. CFL zabilježila 23. februara.

Do prvog pogotka i vođstva Sutjeske nije se desilo ništa vrijedno pomena. A onda je u 63. minutu Andrej Pupović u kaznenom prostoru oborio Novicu Erakovića, a Konrad pogodio sa 11 metara i postigao 21. gol u šampionatu ove sezone.

Deset mintua kasnije je postavljen konačan rezultat - Sutjeska je dobila korner, Konrad je potom šutirao, a loptu u mrežu ubacio Babić.

Babić proslavlja gol
Babić proslavlja golfoto: FSCG

Iskra je meč završila sa igračem manje, jer je zbog dva žuta kartona isključen Đorđe Šaletić.

Dečić je na krilima Draška Božovića savladao Petrovac 3:0, upisao treću uzastopnu pobjedu u ligi, pa ima samo bod manje od trećeplasiranog Arsenala.

Božović je u 41. minutu postigao sjajan gol sa ivice šesnaesterca nakon asistencije Olivera Šarkića, a onda je u drugom minutu sudijske nadoknade asistirao Borisu Cmiljaniću.

Slavlje fudbalera Dečića
Slavlje fudbalera Dečićafoto: FSCG

Konačan rezultat postavio je upravo Božović u 61. minutu.

Arsenal je slavio protiv Mornara u Baru (1:0), a jedini gol je postigao Jasmin Muhović u 55. minutu iz penala.

Ekipa Radisava Dragićevića nastavlja sa sjajnim izdanjima ove sezone - Arsenal je vezao šesti meč bez poraza u svim takmičenjima, pa će i nakon ovog kola ostati na trećem mjestu na tabeli. Tivćani su u drugom dijelu sezone pretrpjeli samo dva poraza.

Sa druge strane, Mornar je pretrpio drugi poraz zaredom, ekipa se bori za opstanak i ima samo bod više od Jezera, koje je danas u Beranama bilo bolje od Jedinstva - 2:1.

FK Arsenal Tivat
foto: FSCG

Ekipa iz Plava je slavila prvi put nakon dva mjeseca. Posljednju pobjedu Jezero je zabilježilo 23. februara protiv tivatskog Arsenala (1:0).

Jezero je do vođstva došlo već u šestom minutu kada je Jovan Pajović postigao lijep gol glavom sa oko 16 metara.

Do odlaska na odmor više nije bilo uzbuđenja, a onda je u 61. minutu nakon asistencije Naoakija gol postigao Srđan Bošković.

Tek nakon drugog primljenog pogotka Jedinstvo je stvorilo šanse, ali su prvo Žarko Korać, a onda i Alija Krnić bili neprecizni.

Gosti su do kraja smanjili, a strijelac je bio Aldin Mušovič.

Rezultati

Mornar - Arsenal 0:1

Jasmin Muhović (penal) 55. minut

Jezero - Jedinstvo 2:1

Jovan Pajović 6, Srđan Bošković 61 - Aldin Mušović 72.

Iskra - Sutjeska 0:2

Tajron Konrad 63, Anto Babić 73.

Đorđe Šaletić (Iskra) dobio crveni karton u 87. minutu

Dečić - Petrovac 3:0

Draško Božović 41, 61, Boris Cmiljanić 45+2

Budućnost - Rudar 2:1

Marko Pavlovski 5, Vasilije Adžić 7 - Ljubomir Pejović 45

Bonus video: