Barsa je bila spremna za zamku: Lider savladao Atletiko i vratio se na plus 11 (VIDEO)

Lider slavio protiv "kolćonerosa" golom Ferana Toresa

5871 pregleda 1 komentar(a)
Feran Tores je postigao jedini gol u derbiju, Foto: Reuters
Feran Tores je postigao jedini gol u derbiju, Foto: Reuters

Velika serija nepobjedivosti Atletiko Madrida je trajala od Barselone do Barselone.

"Kolćonerosi" su posljednji poraz u La Ligi doživjeli 8. januara, nakon toga su igrali fantastičan fudbal, a niz je prekinut na "Nou kampu" u još jednom duelu sa liderom.

Katalonci su slavili 1:0, presudio je gol Ferana Toresa u finišu prvog poluvremena, pa "blaugrana" čuva sigurnih 11 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Real Madrid.

"Morali smo da pobijedimo i sačuvamo mir u borbi za titulu. Atletiko je imao sjajan niz, igrao je jako dobro i znali smo da moramo da radimo mnogo da bismo slavili. U nekim mečevima nam je nedostajao završni pas, u ovom je bilo mnogo bolje i mislim da smo zaslužili trijumf", rekao je Tores.

Atletiko je i danas pokazao da u drugom dijelu sezone, kada se posvetio samo prvenstvu, igra veoma dobro, ali je morao da se pomiri s porazom. Iako je u drugom poluvremenu imao nekoliko šansi da izjednači...

Jedini gol na utakmici je tim Dijega Simeonea mogao da izbjegne, jer ga je primio u momentu kada odbrana nije bila dobro postavljena i kada je Stefan Savić zakasnio da napravi korak naprijed i tako natjera Rafinju da ostane u ofsajdu.

Brazilac je potom sproveo loptu do Toresa koji je sa ivice kaznenog prostora rutinskim udarcem matirao Jana Oblaka.

Mogla je kasnije Barsa i do 2:0, bliži je bio Atletiko da izjednači - na kraju je viđen isti rezultat kao početkom godine u derbiju koji je odigran na "Vanda Metropolitanu".

Barsa je slavila nakon dva remija bez pogodaka - protiv Đirone i Hetafea, a Atletiko izgubio poslije 13 utakmica.

"Ako Barsa nastavi ovako sigurno će biti šampion. Znam da je od ove utakmice zavisilo mnogo toga, da smo slavili ili osvojili bod, onda bi borba za trofej možda i bila otvorena", istakao je Oblak.

Bonus video: