UO Sutjeske: Klubovi nisu odgovorni što se pretkvalifikacioni turnir za LŠ neće igrati u CG

Turnir će se organizovati na Islandu od 27. do 30. juna, a pored crnogorskog šampiona učestvovaće domaćin i šampion Islanda Brejdablik, te prvaci Andore i San Marina

4521 pregleda 15 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Upravni odbor fudbalskog kluba Sutjeska saopštio je crnogorski timovi ne snose odgovornost što se turnir pretkvalifikacija za Ligu šampiona neće organizovati u našoj zemlji.

Turnir će se organizovati na Islandu od 27. do 30. juna, a pored crnogorskog šampiona učestvovaće domaćin i šampion Islanda Brejdablik, te prvaci Andore i San Marina. Polufinale se igra 27. juna, a finale tri dana kasnije. Pobjednik ide u prvo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, a ostale ekipe sezonu nastavljaju u prvom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija.

Povezani članci

22. April 2023.

Crnogorski šampion ide na Island

Reagovanje UO nikšićkog kluba prenosimo integralno:

"Povodom natpisa u medijima u kojima se crnogorski klubovi optužuju da nisu konkurisali za organizaciju turnira pretkvalifikacija za UEFA Ligu šampiona, sa indignacijom odbacujemo pomenute tvrdnje, i čvrsto stojimo iza stava da klubovi ne snose niti promil odgovornosti što se pomenuti turnir ove godine neće organizovati u Crnog Gori.

Vjerujemo da je pojedinim predstavnicima medija za sve što se dešava u crnogorskom fudbalu uvijek najlakše okriviti klubove, pa im savjetujemo da ubuduće odrade i malo istraživačkog posla, a ne da se u ocjenama drže lične percepcije i pretpostavki koje nemaju dodirnih tačaka sa činjenicama.

Prije desetak godina klubovi su morali da se oslanjaju na institucije i čekaju njihovu reakciju, dok smo sigurni da trenutno postoji veliki broj kompetentnih i proaktivnih ljudi koji rade u crnogorskim klubovima i jedino što nam je potrebno je podrška institucija, lokalne privrede, ili države Crne Gore, kako bismo napravili iskorak u UEFA takmičenjima.

Cilj svih činilaca u našoj zemlji, od klubova i medija do institucija, trebala bi biti afirmacija fudbala na svim nivoima, kroz dijaloge, partnerstva i ubrzani razvoj infrastrukture, da bi fudbal postao istinski reprezent Crne Gore širom Evrope.

Vjerujemo da je to zdravi osnov za prosperitet, a ne da se svako “rješavanje” problema u našem fudbalu svodi na objavljivanje neprovjerenih informacija, neargumentovano optuživanje i traženje krivca, bez pokušaja nuđenje adekvatnog rješenja.

Na kraju, molimo sve medije da ubuduće provjere svoje pretpostavke i da očekuju da ćemo uvijek biti spremni da preuzmemo odgovornost za svoje postupke i uputimo izvinjenje kad za to postoji potreba i obaveza, kao što vjerujemo da će uraditi i svi koji su objavili i prenijeli pomenutu informaciju, nakon veoma ozbiljnih, a neutemeljenih, optužbi izrečenih na račun crnogorskih klubova", saopštio je Upravni odbor Sutjeske.

Bonus video: