Đukanović strijelac, asistencija Bakića

Napadač Hamarbija najbolje ocijenjeni crnogorski internacionalac prethodnog vikenda

3877 pregleda 1 komentar(a)
Novi gol: Viktor Đukanović, Foto: Twitter.com/hammarbyfotboll
Novi gol: Viktor Đukanović, Foto: Twitter.com/hammarbyfotboll

Fudbaler Hamarbija Viktor Đukanović je najbolje ocijenjeni crnogorski internacionalac prethodnog vikenda.

Hamarbi je u četvrtom kolu švedske Alsvenskan lige savladao Varberg na svom terenu 2:0, a bivši igrač Budućnosti je u 48. minutu postigao gol i potvrdio pobjedu, pa ga je sajt Sofascore ocijenio sa 8,4.

Đukanović je u švedskom šampionatu postigao dva pogotka, a Hamarbi je na 8. mjestu na tabeli sa šest bodova.

Nakon Đukanovića slijedi Marko Bakić (7,3). OFI je 30. kolu plej-aut grupe grčkog šampionata remizirao na domaćem terenu sa Asterasom (1:1), a crnogorski reprezentativac je asistirao Moskeri kod vodećeg pogotka. Bivši vezista Budućnosti je za tim sa Krita odigrao 12 mečeva, a ima po dva gola i asistencije.

Učinak crnogorskih internacionalaca
foto: Sofascore

Treći najbolje ocijenjeni crnogorski internacionalac je Vladan Bubanja (7,2). Nikšićanin je odigrao 90 minuta, zagrebačka Lokomotiva je na domaćem terenu savladala Šibenik (1:0) i gurnula ga na posljednje mjesto Hrvatske nogometne lige. Bubanja je na 23 meča u HNL postigao tri pogotka.

Slijedi fudbaler Seltika Sead Hakšabanović (7). "Kelti" broje dane do titule, a u subotu su u 33. kolu remizirali sa Madervilom (1:1) čime su prekinuli niz od 12 pobjeda u Premijeršipu. Hakšabanović je protiv Madervila zamijenjen u 65. minutu.

Crnogorski ofanzivac je ove sezone odigrao 34 utakmice za Seltik u svim takmičenjima, nijednom na terenu nije proveo 90 minuta.

Peti najbolje ocijenjeni crnogorski internacionalac je Andrija Vukčević (6,8) iz Rijeke koja je u 30. kolu HNL-a poražena u gostima od Gorice (1:0). Vukčević je odigrao cijeli meč, bio je to njegov 23. u šampionatu ove sezone.

Rijeka je trenutno na trećem mjestu i ima bod više od Slavena.

Bonus video: