Džek Raspadori krunisao Napoli, Lukaku zaigrao kao kod Kontea

Bivši napadač Sasuola donio trijumf protiv Juvea, Belgijanac podsjetio navijače Intera koliko je bitan

7888 pregleda 1 komentar(a)
Slavlje Raspadorija i Osimena nakon pobjede nad Juventusom, Foto: Beta/AP
Slavlje Raspadorija i Osimena nakon pobjede nad Juventusom, Foto: Beta/AP

Sezona Napolija u Seriji A teško da može da bude bolja. Sve je dugo zavisilo od Viktora Osimena i Hviče Kvarachelije, ali daleko od toga da su zakazali ostali napadači tima sa juga Italije.

Posljednji u nizu koji je "isplivao" na veliku scenu je Đakomo Raspadori, junak pobjede nad Juventusom, strijelac u 93. minutu derbija u Torinu.

Bio je to 14. gol rezervista u timu Lućana Spaletija u ligi ove sezone, tek drugi za fudbalera koji je ljetos stigao iz Sasuola.

Inter je u Toskani protiv Empolija prekinuo niz od pet mečeva bez trijumfa i dočekao pravog Romelua Lukakua.

Belgijanac je dao dva gola, onda je i asistirao Lautaru Martinesu - tako je tandem Lu-La podsjetio na spektakularne partije iz pretprošle sezone kada je pod komandom Antonija Kontea uticao na rutinsko osvajanje titule prvaka Italije.

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

Ter Štegen (Barselona) - čak 23 meča ove sezone u La Ligi nije primio gol. Samo devet puta je savladan, jedan je od najvećih junaka na putu ka tituli.

ODBRANA

Kastanj (Lester) - koliko je samo Lesteru trebala pobjeda protiv Vulvsa. Loše je počelo, "lisice" su bile u minusu, a Belgijanac je kasnije zaokružio preokret i donio velika tri boda u borbi za opstanak.

Humels (Borusija Dortmund) - odavno to nije pravi Humels, ali ovo je godina kada se njemu i Borusiji otvara velika šansa da prekinu dominaciju Bajerna.

SREDINA

Edegor (Arsenal) - lider više nije siguran, ali na kraju možda i bod protiv Sautemptona u samom finišu - nakon 1:3 - bude bitan u pohodu na titulu.

Pedri (Barselona) - zaigrao je poslije više od dva mjeseca. Ćavi Ernandes za njega nema alternativu, teško da će je i naći na tržištu.

Belingem (Borusija Dortmund) - želi da se od dresa "milionera" oprosti Salatarom. A onda vjerovatno slijedi povratak u engleski fudbal.

NAPAD

Lukaku (Inter) - daleko je od prave forme, ali je i takav - sa nekoliko kilograma viška - čovjek bez kojeg Inter teško stvara i koristi šanse. Bio je dvostruki strijelac protiv Empolija, upisao je i asistenciju.

Tores (Barselona) - riješio je derbi sa Atletikom i vratio mir lideru poslije dva skromna remija.

Marfi (Njukasl) - nanišanio je Totenhem i sa dva gola uticao da bude nestvarnih 5:0 već poslije dvadesetak minuta.

Raspadori (Napoli) - tešku sedmicu nakon eliminacije iz Lige šampiona "azuri" su završili trijumfom u Torinu protiv Juvea. I u velikom stilu praktično matematički osigurali Skudeto.

Marez (Mančester siti) - duel sa Šefild junajtedom je jedan od onih u kojima Alžirac može sve sa loptom u nogama. Upisao je het-trik za plasman u finale FA kupa i okršaj sa Mančester junajtedom.

Bonus video: