Čeferin: Utakmice Lige šampiona bi mogle da se igraju u SAD

"Fudbal je izuzetno popularan u SAD u posljednje vrijeme. Amerikanci su spremni da plate ozbiljnu sumu novca da bi gledali najbolje i ništa manje od toga", rekao je Čeferin

4125 pregleda 2 komentar(a)
Predsjednik Uefe Aleksander Čeferin, Foto: UEFA
Predsjednik Uefe Aleksander Čeferin, Foto: UEFA

Predsjednik Uefe, Aleksander Čeferin kazao je da bi neke utakmice Lige šampiona u budućnosti mogle da se igraju u Sjedinjenim Američkim Državama.

Ova ideja bi mogla da zaživi nakon 2025. godine.

“Postoji mogućnost, već smo razgovarali o tome. Imali smo Mundijal, pa ide Evropsko prvenstvo 2024. godine, a tu su i već zakazana finala Lige šampiona u Istanbulu ove godine, Londonu sljedeće i Minhenu 2025. Poslije toga je sve moguće”, rekao je Čeferin.

SAD su, uz Meksiko i Kanadu, domaćini Mundijala 2026. godine, pa bi ova ideja Uefe mogla da doprinese većoj popularnosti fudbala u toj zemlji.

"Fudbal je izuzetno popularan u SAD u posljednje vrijeme. Amerikanci su spremni da plate ozbiljnu sumu novca da bi gledali najbolje i ništa manje od toga. Oni prate evropski fudbal isto kao što evropski ljubitelji košarke prate NBA. To je vrlo važno i obećavajuće tržište za budućnost”, smatra Čeferin.

Bonus video: